Het geluk van gewone dagen

Auteur(s): Ann Howard Creel, Marianne Locht-Kuhler

Bindwijze: Paperback

Levering via Boekenwereld.com

€ 19,99
Denver, 1944. Als Livvy Dunne onbedoeld zwanger wordt van een soldaat, dwingen haar ouders haar te trouwen met een boer op het platteland van Colorado.
Denver, 1944. Als Livvy Dunne onbedoeld zwanger wordt van een soldaat, dwingen haar ouders haar te trouwen met een boer op het platteland van Colorado. Ver van haar familie en overmand door eenzaamheid probeert Livvy een nieuw leven op te bouwen. Ze vindt steun bij twee Japans- Amerikaanse zussen die dichtbij in een interneringskamp verblijven. Maar als Rose en Lorelei haar vertrouwen schenden begint ze te begrijpen wat vertrouwen en liefde werkelijk voor haar betekenen.
 
ISBN 9789023950776
Subtitel Nee
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 352
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 28 mm
NUR code 342
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee
Dit gemakkelijk te lezen boek beslaat bijna een jaar. De ontwikkeling van Livvy, die leert dat ook een leven at anders loop dan verwacht gelukkig kan zijn, wordt mooi beschreven. NBD Biblion

Klantenreviews

Boer zoekt vrouw in WOII
Het geluk van goede dagen lijkt Boer zoekt vrouw, maar dan in een compleet andere setting. In 1944 trouwt Ray Singleton met Olivia Dunne, die onbedoeld zwanger is geworden. Dat is het moment waarop Livvy haar verhaal over de oorlog vertelt en daarbij maakt ze mij als lezer gelijk al nieuwsgierig, immers wat is er gebeurd voor die tijd? Het duurt heel lang voordat het duidelijk wordt in Het geluk van gewone dagen. Wel blijkt dat ze het maar wat moeilijk heeft om te settelen op het platteland. Het contrast tussen haar leven in de stad Denver, waar ze geschiedenis studeerde en dromen had om de wereld te ontdekken zijn door dit gedwongen huwelijk onmogelijk. Haar rusteloosheid drijft haar van de boerderij vandaan. Ze sluit vriendschap met twee Amerikaans-Japanse zusjes, die door de overheid verplicht in een kamp moeten wonen vanwege staatsveiligheid. Een feit uit de Tweede Wereldoorlog waar ik niets van wist, maar wat de schrijfster op een boeiende manier verwerkt in dit verhaal.
Het feit dat de oorlog eigenlijk aan de andere kant van de wereld zich afspeelt en alleen in de wereld binnendringt door de nieuwsberichten in de krant en radio, maakt het voor mij makkelijk om in deze oorlogsroman te verplaatsen, omdat oorlogen voor ons ook vaak ver van ons bed plaats vinden en wij gewoon door kunnen leven.
Ze heeft een prachtig gelaagde roman geschreven, waarin uiteindelijk duidelijk wordt waarom juist het huwelijk tussen twee onbekende mensen inderdaad een goed begin is.

Review door Antoinette Schram. (Geplaatst op 05-01-2018)

Schrijf uw eigen beoordeling