Het geluk van gewone dagen

Auteur(s): Ann Howard Creel, Marianne Locht-Kuhler

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Levering via Boekenwereld.com

€ 20,99
Denver, 1944. Als Livvy Dunne onbedoeld zwanger wordt van een soldaat, dwingen haar ouders haar te trouwen met een boer op het platteland van Colorado.

Gratis verzending binnen Nederland!

Denver, 1944. Als Livvy Dunne onbedoeld zwanger wordt van een soldaat, dwingen haar ouders haar te trouwen met een boer op het platteland van Colorado. Ver van haar familie en overmand door eenzaamheid probeert Livvy een nieuw leven op te bouwen. Ze vindt steun bij twee Japans- Amerikaanse zussen die dichtbij in een interneringskamp verblijven. Maar als Rose en Lorelei haar vertrouwen schenden begint ze te begrijpen wat vertrouwen en liefde werkelijk voor haar betekenen.
 
ISBN 9789023950776
Subtitel Nee
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 352
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 28 mm
NUR code 342
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee
Dit gemakkelijk te lezen boek beslaat bijna een jaar. De ontwikkeling van Livvy, die leert dat ook een leven at anders loop dan verwacht gelukkig kan zijn, wordt mooi beschreven. NBD Biblion

Klantenreviews

Prachtig boek
Ann Howard Creel schrijft een prachtig boek over twee mensen die samen hun leven vorm proberen te geven. Het verhaal speelt zich af op het platteland van de Verenigde Staten. In Europa woedt de Tweede Wereldoorlog. Er is veel spanning over de mensen die naar Europa zijn gegaan om daar te vechten. Het persoonlijke leven van hoofdpersoon Olivia speelt de grootste rol in dit boek, maar dat van haar echtgenoot Ray is niet minder bijzonder.
De woordkeus, de schrijfstijl, de omslag: alles past zo mooi bij elkaar. Ik vind het een heel bijzonder, goed geschreven boek.

Review door Jeanne Anna. (Geplaatst op 26-03-2018)

Het is een hele mooie roman met ruimte voor persoonlijke gevoelens en een flinke dosis geschiedenis
Ivvy schrijft dit verhaal als ze oud is en op deze dagen terugkijkt. Ann Howard Creel heeft hier een hele warme en bijzondere schrijfstijl laten zien. Het is echt een boek om mee op de bank te kruipen en jezelf mee te verliezen. Ik leerde een nieuw onderdeel van de Tweede Wereldoorlog leren kennen, de kampen voor Japanse Amerikanen en de gevolgen van Pearl Harbour. Ik was mij er nooit zo bewust van dat de geallieerden ook families achterlieten, dat Amerika ook veel verliezen heeft geleden en de gevolgen daarvan voor de boeren. Voor mij een verrijking in mijn kennis van geschiedenis en ook ontdekken dat gearrangeerde huwelijken niet altijd slecht af hoeven te lopen. Als er maar liefde en geduld is dan kom je een heel eind. De titel “Het geluk van gewone dagen” geeft de kern van dit verhaal weer. Het is een hele mooie roman met ruimte voor persoonlijke gevoelens en een flinke dosis geschiedenis

Review door Diane Kooistra. (Geplaatst op 05-03-2018)

Boer zoekt vrouw in WOII
Het geluk van goede dagen lijkt Boer zoekt vrouw, maar dan in een compleet andere setting. In 1944 trouwt Ray Singleton met Olivia Dunne, die onbedoeld zwanger is geworden. Dat is het moment waarop Livvy haar verhaal over de oorlog vertelt en daarbij maakt ze mij als lezer gelijk al nieuwsgierig, immers wat is er gebeurd voor die tijd? Het duurt heel lang voordat het duidelijk wordt in Het geluk van gewone dagen. Wel blijkt dat ze het maar wat moeilijk heeft om te settelen op het platteland. Het contrast tussen haar leven in de stad Denver, waar ze geschiedenis studeerde en dromen had om de wereld te ontdekken zijn door dit gedwongen huwelijk onmogelijk. Haar rusteloosheid drijft haar van de boerderij vandaan. Ze sluit vriendschap met twee Amerikaans-Japanse zusjes, die door de overheid verplicht in een kamp moeten wonen vanwege staatsveiligheid. Een feit uit de Tweede Wereldoorlog waar ik niets van wist, maar wat de schrijfster op een boeiende manier verwerkt in dit verhaal.
Het feit dat de oorlog eigenlijk aan de andere kant van de wereld zich afspeelt en alleen in de wereld binnendringt door de nieuwsberichten in de krant en radio, maakt het voor mij makkelijk om in deze oorlogsroman te verplaatsen, omdat oorlogen voor ons ook vaak ver van ons bed plaats vinden en wij gewoon door kunnen leven.
Ze heeft een prachtig gelaagde roman geschreven, waarin uiteindelijk duidelijk wordt waarom juist het huwelijk tussen twee onbekende mensen inderdaad een goed begin is.

Review door Antoinette Schram. (Geplaatst op 05-01-2018)

Schrijf uw eigen beoordeling