Het heilige gebeurt

praktijk, theologie en traditie van de protestantse kerkdienst

Auteur(s): F.G. Immink

Bindwijze: E-book: EPUB met watermerk

Ook verkrijgbaar als: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 12,99
Ik ga naar de kerk, neem plaats in de bank, bid, zing en luister. Als ik dat doe, wat gebeurt er dan in de ontmoeting met God?
Ik ga naar de kerk, neem plaats in de bank, bid, zing en luister. Als ik dat doe, wat gebeurt er dan in de ontmoeting met God?

De kerkdienst is een godsdienstige praktijk die gebaseerd is op bijbelse motieven en eeuwenlange tradities. Tegelijkertijd zijn vorm en inhoud voortdurend in ontwikkeling. Dat spanningsveld vraagt om blijvende bezinning. Daaraan levert dit boek een belangrijke bijdrage.
Het geheim van de kerkdienst is dat de opgestane Christus zelf werkzaam is door de kracht van zijn Geest. Immink maakt duidelijk wat dat betekent voor de preek, de doop en de viering van het heilig avondmaal.
Dit boek is een aanwinst voor lezers die meer willen weten over de protestantse kerkdienst en die geïnteresseerd zijn in theologische achtergronden en historische ontwikkelingen.
Lees verder »

 
ISBN 9789023903659
Subtitel praktijk, theologie en traditie van de protestantse kerkdienst
Bindwijze E-book: EPUB met watermerk
Taal Nederlands
NUR code 700
Imprint KokBoekencentrum Non-Fictie

In dit boek is een praktisch theoloog aan het woord die behalve praktisch ook nog echt allround theoloog is. Op inzichtelijke wijze neemt hij de lezer waar nodig mee in discussies binnen de bijbelwetenschappen, toont hij de gevoeligheden van dogmatische vragen en vertelt hij over de geschiedenis van de liturgie. Het is een ambachtelijk overzichtswerk van liturgische praktijken en theorieën.

Trouw

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van F.G. Immink