Het kleine meisje van de hoop

nieuwe gesprekken over God en ons

Auteur(s): Margriet van der Kooi

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 14,99
Er wordt wel gezegd dat mensen niet meer zo gelovig zijn. Dat de kerk en haar Boek versleten zijn.
Er wordt wel gezegd dat mensen niet meer zo gelovig zijn. Dat de kerk en haar Boek versleten zijn. Dat mensen zelf wel kunnen bepalen wat geloof is en dat ze hun eigen goede gevoel in elkaar kunnen knutselen.
Maar Margriet van der Kooi ziet als pastor in het ziekenhuis en in de psychiatrie dat mensen een groot verlangen hebben naar stevige ondergrond, naar richting en koers. De God in wie de christelijke kerk gelooft, is een God die spreekt. Vanuit dat vertrouwen spreekt zij met de mensen die op haar pad komen.
Dit boek is een vervolg op haar succesvolle 'Pelgrims en zwervers'. Opnieuw doet de auteur verslag van bijzondere ontmoetingen en gesprekken en laat ze iets doorklinken van de manier waarop we hierin Gods stem kunnen verstaan.


De media over 'Pelgrims en zwervers':
'Een rijk, troostrijk en inspirerend boek, geschreven door een begenadigd auteur. Gezegend de zwerver of pelgrim die zo'n mens op zijn of haar weg ontmoet.' - Friesch Dagblad


Ds. M.A.Th. van der Kooi-Dijkstra is geestelijk verzorger in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden en in het Regionaal Psychiatrisch Centrum Woerden. Van haar verschenen eerder 'Pelgrims en zwervers' en 'Verdriet is een werkwoord'. Beide boeken werden meerdere keren herdrukt.
 
ISBN 9789023970699
Subtitel nieuwe gesprekken over God en ons
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 160
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 15 mm
NUR code 711
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Margriet van der Kooi is breed georienteerd, schrijft eerlijk, zonder sentiment en toont aan dat God spreekt. Ze snijdt concrete onderwerpen aan die actueel en van wezenlijk belang zijn. Scherpe kritiek op lakse en oppervlakkige houding mijdt ze niet. Margriet van der Kooi schreef een icoon dat het waard is gelezen en besproken te worden!

Nederlands Dagblad

 

In veertig korte verhalen van gemiddeld drie bladzijden geeft de auteur impressies van haar pastorale gesprekken met zieken. Van de trits geloof, hoop en liefde is vooral de hoop voor haar van belang. Deze is als het ware een klein meisje dat uit de gesprekken voortkomt en een positieve wending hieraan geeft… Het gemakkelijk leesbare boek is bestemd voor allen die met de geestelijke verzorging (pastoraal werk) in geloofsgemeenschappen te maken hebben en dan vooral het ziekenpastoraat.

NBD Biblion

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Margriet van der Kooi