Het kruidenboek van broeder Guy

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 20,00
Een praktisch en uitgebreid overzicht van geneeskrachtige kruiden en hun helende werkingKruiden worden al duizenden jaren gebruikt om de gezondheid op peil te houden. Broeder Guy van de Abdij van Postel heeft zich intensief toegelegd op het telen van kruiden.

Gratis verzending binnen Nederland!

Een praktisch en uitgebreid overzicht van geneeskrachtige kruiden en hun helende werking

Kruiden worden al duizenden jaren gebruikt om de gezondheid op peil te houden. Broeder Guy van de Abdij van Postel heeft zich intensief toegelegd op het telen van kruiden. Hij leidt het laboratorium kruidenverwerking van de Abdij van Postel en heeft dit boek geschreven. Een overzichtelijke A - Z indeling en een overzicht van de inhoudsstoffen maakt dit boek makkelijk handteerbaar. Hierin kunt u alles lezen over de werking van de verschillende kruiden. Hij hoopt dat dit boek mag bijdragen om het gebruik van kruiden te promoten. Kruiden verdienen de populariteit te herwinnen die ze al eeuwen terecht gekend hebben.

De Griekse arts en filosoof Hippocrates bracht ons niet alleen de volgende wijsheid bij: "uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding". Hij was tevens de eerste die systematisch kruiden gebruikte voor het genezen van ziekten(Medicorum omnium).
In de Middeleeuwen, ten tijde van Karel de Grote, waren het vooral monniken die kruiden kweekten in de kloostertuinen en ze als geneesmiddel gebruikten (Capitulare Villis).
In de late Middeleeuwen namen de apothekers de kennis van geneeskrachtige kruiden over. Elke apotheek had een eigen kruidentuin. Kruidenvrouwen gebruikten daarentegen voornamelijk in het wild groeiende kruiden. Zij maakten er liefdesdrankjes, afdrijfmiddeltjes en wondzalfjes van en konden hiervoor in deze zeer primitieve samenleving toen als heks worden vervolgd.

Kruidenboeken waren bij de start van de boekdrukkunst in de 15de eeuw beststellers. De belangstelling voor kruiden in de geneeskunde, maar ook in de keuken, bleef groeien.
Dit boek is een waardevolle bijdrage aan de kruidenleer en houdt de kloostertraditie in stand.

Radio Kassa over Het Kruidenboek van broeder Guy:
'Er is een nieuw boek voor wie het vertrouwen heeft verloren in de farmaceutische industrie, en terug wil naar de natuur. 'Het kruidenboek van broeder Guy', van de abdij van Postel in België. In zijn kruidentuin bij het klooster kweekt hij kruiden met een medicinale werking. Radio Kassa ging bij de Norbertijn op bezoek. Presentatie: Simone Weimans/Felix Meurders.' (02/10/2008).
 
ISBN 9789021142074
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 148
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 158 mm
Hoogte 246 mm
Dikte 10 mm
NUR code 861
Imprint Meinema, Uitgeverij

Schrijf uw eigen beoordeling