Het land van duizend morgens

Auteur(s): Lauraine Snelling

Bindwijze: E-book: EPUB met watermerk

Ook verkrijgbaar als:

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 12,99
De belofte van gratis land lokt Roald en Ingeborg Bjorklund in 1880 weg uit hun huis hoog boven defjorden in Noorwegen. Na drie lange jaren sparen en een barre overtocht naar Amerika, komen ze eindelijk aan in de haven van New York.
De belofte van gratis land lokt Roald en Ingeborg Bjorklund in 1880 weg uit hun huis hoog boven defjorden in Noorwegen. Na drie lange jaren sparen en een barre overtocht naar Amerika, komen ze eindelijk aan in de haven van New York. In dit nieuwe land hopen ze een goed leven te kunnen opbouwen en hun kinderen een mooie toekomst te bieden. Het pioniersleven betekent keihard bikkelen, onder primitieve omstandigheden. Maar de inmiddels zwangere Ingeborg houdt dapper vol. Ze heeft er alles voor over haar dromen te verwezenlijken. Dan breekt een verschrikkelijke winter aan.

De Bjorklunds, die het klimaat nog niet goed kennen, worden overvallen door de sneeuwstormen. Ingeborgs leven verandert ingrijpend - en voorgoed.
Lees verder »

 
ISBN 9789023912132
Subtitel Nee
Bindwijze E-book: EPUB met watermerk
Taal Nederlands
NUR code 342
Imprint Mozaiek

Het is een aantrekkelijk boek, toegankelijk geschreven, maar niet oppervlakkig. Het verhaal werkt naar een climax toe: als Ingeborg haar familie achter heeft moeten laten, haar baby verliest en ook haar man kwijtraakt, hoe richt ze dan haar leven in?

Reformatorisch Dagblad

 

Een mooi boek, dat een goed beeld geeft van de moeilijke omstandigheden voor immigranten in die tijd.

Elisabet

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Lauraine Snelling