Het land van duizend morgens

Auteur(s): , Daniëlle Langerak

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 12,50
De belofte van gratis land lokt Roald en Ingeborg Bjorklund in 1880 weg uit hun huis hoog boven defjorden in Noorwegen. Na drie lange jaren sparen en een barre overtocht naar Amerika, komen ze eindelijk aan in de haven van New York.
De belofte van gratis land lokt Roald en Ingeborg Bjorklund in 1880 weg uit hun huis hoog boven defjorden in Noorwegen. Na drie lange jaren sparen en een barre overtocht naar Amerika, komen ze eindelijk aan in de haven van New York. In dit nieuwe land hopen ze een goed leven te kunnen opbouwen en hun kinderen een mooie toekomst te bieden. Het pioniersleven betekent keihard bikkelen, onder primitieve omstandigheden. Maar de inmiddels zwangere Ingeborg houdt dapper vol. Ze heeft er alles voor over haar dromen te verwezenlijken. Dan breekt een verschrikkelijke winter aan.

De Bjorklunds, die het klimaat nog niet goed kennen, worden overvallen door de sneeuwstormen. Ingeborgs leven verandert ingrijpend - en voorgoed.
 
ISBN 9789023994053
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 384
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 34 mm
NUR code 342
Imprint Mozaïek

Het is een aantrekkelijk boek, toegankelijk geschreven, maar niet oppervlakkig. Het verhaal werkt naar een climax toe: als Ingeborg haar familie achter heeft moeten laten, haar baby verliest en ook haar man kwijtraakt, hoe richt ze dan haar leven in?

Reformatorisch Dagblad

 

Een mooi boek, dat een goed beeld geeft van de moeilijke omstandigheden voor immigranten in die tijd.

Elisabet

 

Schrijf uw eigen beoordeling