Het lied op andere lippen

Auteur(s): Sytze de Vries, Erick Versloot

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 19,99
In zijn liederen reikt Sytze de Vries woorden aan voor alle levensfasen: van de wieg tot het graf, in ziekte en gezondheid, bij vinden en loslaten, rond komen en gaan. Dit boek vertelt de verhalen achter de liederen.Een regel uit een van zijn bekendste liederen, 'Zolang wij ademhalen', luidt: 'Het lied op and're lippen / draagt mij dan door de nacht.'Liederen vergezellen een mens op zijn levensreis, vooral op de hoogte- en dieptepunten daarvan.
In zijn liederen reikt Sytze de Vries woorden aan voor alle levensfasen: van de wieg tot het graf, in ziekte en gezondheid, bij vinden en loslaten, rond komen en gaan. Dit boek vertelt de verhalen achter de liederen.

Een regel uit een van zijn bekendste liederen, 'Zolang wij ademhalen', luidt: 'Het lied op and're lippen / draagt mij dan door de nacht.'
Liederen vergezellen een mens op zijn levensreis, vooral op de hoogte- en dieptepunten daarvan. En als iemand zelf soms adem tekortkomt, kunnen wij zingend elkaar op die weg begeleiden. Het maakt zingen tot een diaconale daad!
Deze uitgave verschijnt ter gelegenheid van de zeventigste geboortedag van Sytze de Vries. Elf liederen worden toegelicht door Erick Versloot en de dichter zelf. Daarnaast zijn tweeëntwintig nieuwe liedteksten opgenomen, meest voorzien van een nieuwe melodie.

SYTZE DE VRIES is theoloog, dichter en tekstschrijver. Van hem verschenen onder meer Bij gelegenheid, drie delen met liturgische teksten, en zijn verzamelde liederen Jij, mijn adem. In het nieuwe Liedboek zijn meer dan honderd van zijn liederen opgenomen.

ERICK VERSLOOT is voorganger van de pkn-gemeente in Waarder, muzikant en schrijver.
Hij schreef onder meer Dichter bij het Lied, waarin hij vijfentwintig bekende liederen toelicht, en Jong geleerd, lespakket geloofsliederen, waarin hij vijfentwintig liederen en hun verhalen behandelt voor de basisschool.
 
ISBN 9789023970217
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 96
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 126 mm
Hoogte 201 mm
Dikte 16 mm
NUR code 709
Imprint Boekencentrum

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Sytze de Vries, Erick Versloot