Het meisje uit het verscholen dorp

Auteur(s): Irma Joubert, Dorienke de Vries

Bindwijze: E-book: EPUB met watermerk

Ook verkrijgbaar als: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 12,99
Nunspeet, 1943. Mentje is niet blij met de vreemde mensen die haar vader in het geheim op de stalzolder van hun boerderij laat wonen.
Nunspeet, 1943. Mentje is niet blij met de vreemde mensen die haar vader in het geheim op de stalzolder van hun boerderij laat wonen. Op een dag gaat het helemaal mis. De soldaten halen iedereen weg - behalve Mentje.

Na een angstige vlucht komt ze midden in de nacht in een geheim dorp in de bossen, waar tientallen joodse mensen verborgen zitten. Maandenlang blijft ze daar wonen, tot het te gevaarlijk voor haar wordt en Mentje naar Arnhem moet. Maar hoe lang zal het daar veilig zijn? En hoe moet vader haar nu vinden als hij vrij komt?
 
ISBN 9789023950547
Subtitel Nee
Aanvulling door BC Nee
Bindwijze E-book: EPUB met watermerk
Taal Nederlands
NUR code 342
Imprint Mozaiek
Leesvragen Nee
De goed geschreven roman is sterk door zowel de rijke historie die in het verhaal is verweven – veel gebeurtenissen en personen zijn historisch – als het menselijke aspect ervan. Geen rozengeur en maneschijn, maar de realiteit, gehuld in een fictioneel jasje. Een must-read. NBD Biblion De Zuid-Afrikaanse schrijfster heeft met Het meisje uit het verscholen dorp weer een pakkend ontroerend boek afgeleverd dat zich grotendeels afspeelt in Nederland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Irma Joubert laat in dit boek voor de zoveelste keer zien wat een schrijftalent ze heeft. Ze verweeft geschiedenis met een prachtig verhaal. Het meisje uit het verscholen dorp is een aanrader voor iedereen die van lezen houdt. Nederlands Dagblad, 15 november 2017

Schrijf uw eigen beoordeling