Het naaiatelier

Auteur(s): Mirjam van der Vegt

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 5,99
De Afghaanse Jabir is illegaal in Nederland. Vanaf zijn twaalfde is hij al op zoek naar een nieuw thuis en dat lijkt hij te vinden in het naaiatelier van kunstenares Elna.
De Afghaanse Jabir is illegaal in Nederland. Vanaf zijn twaalfde is hij al op zoek naar een nieuw thuis en dat lijkt hij te vinden in het naaiatelier van kunstenares Elna. Als hij de opdracht ontvangt om een trouwjurk te ontwerpen, lijkt het leven hem toe te lachen. Maar dan vraagt Elna hem samen te werken met Ramin, een oude bekende die meer van hem weet dan hem lief is.
Hoe kan hij kiezen voor zichzelf, in een land waar niemand voor hem kiest? Wat is de weg van de liefde in plaats van de haat?


Mirjam van der Vegt woont met haar gezin in Utrecht Kanaleneiland, waar ze de actualiteit uit dit boek aan den lijve ervaart. Eerder schreef ze de romans 'Schaduwvlucht' en 'De laatste patiënt'. Ook is ze auteur van de veelgelezen Stiltelijn.
www.mirjamvandervegt.nl


'Een unieke inkijk in het leven van een vluchteling. Op indringende wijze weet Mirjam van der Vegt de gedachten en gevoelens te verwoorden van mensen die een lange weg hebben afgelegd. Dit boek neemt je mee op een reis die maar weinigen van ons echt kennen.' - Rien van der Toorn, socioloog, trainer en directeur Cross Cultural Impact
 
ISBN 9789023996781
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 96
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 125 mm
Hoogte 200 mm
Dikte 8 mm
NUR code 301
Imprint Mozaïek

Ik beschouw ‘Het naaiatelier’ als verplichte kost voor iedereen, zéker nu de vluchtelingenproblematiek zo actueel is. Mirjam van der Vegt verstaat de kunst om met woorden de situatie van Jabir te schetsen zonder te veel te zeggen. De lezer kijkt in zijn wereld, voelt zijn gevoelens en kijkt met zijn ogen. En dan ontdekt hij de paradox dat woorden onmachtig zijn om iemands diepste gevoelens te benoemen als de situatie door anderen niet wordt begrepen. De kloof tussen de vluchteling en het land van aankomst en diens inwoners is levensecht in deze novelle aanwezig.

Reformatorisch Dagblad

 

De christelijke tegenhanger van het Boekenweekgeschenk is een aangename verrassing qua thematiek en schrijfstijl. ‘Het naaiatelier’ maakt nieuwsgierig naar het andere werk van Mirjam van der Vegt.

AD

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Mirjam van der Vegt
Adem de dag
€ 18,99
2018
€ 14,99
Het naaiatelier
€ 2,49
Koester je hart
€ 7,99
Stiltedagboek
€ 14,99
De laatste patient
€ 12,99