Het napalmmeisje

Haar leven van vuur naar vrede

Auteur(s): Kim Phuc Phan Thi

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Levering via Boekenwereld.com

€ 19,99
De foto waarop een meisje wanhopig wegrent voor de vlammen van napalmbommen is wereldberoemd. minder bekend is hoe het verder ging met de Vietnamese Kim Phuc.
De foto waarop een meisje wanhopig wegrent voor de vlammen van napalmbommen is wereldberoemd. minder bekend is hoe het verder ging met de Vietnamese Kim Phuc. In dit aangrijpende boek vertelt ze het verhaal van haar jeugd, het heftige moment van de foto en haar lange weg naar genezing en vrede. Het napalmmeisje is een schrijnend verhaal over de oorlog in Vietnam en hoe een jong leven in een handomdraai verwoest kan worden. Maar het is ook een hoopgevend boek over de veerkracht die Kim vond in de liefde en genade van God.
 
ISBN 9789023952275
Subtitel Haar leven van vuur naar vrede
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 280
Bindwijze Paperback
Druk 3
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 26 mm
NUR code 747
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Klantenreviews

Gruwelijk en Hoopvol
Dit boek gaf mij afwisselend emoties van afschuw en hoop... Indrukwekkend hoe Kim zelf haar levensverhaal vertelt. De afschuwelijke pijn probeert ze gedetailleerd te beschrijven, waarbij je wel aanvoelt dat je nog maar een glimpje kan begrijpen van wat zij werkelijk heeft moeten doorstaan. Toch schijnt er een warme gloed van hoop vanaf elke bladzijde, zeker tijdens het lezen van het tweede deel van het boek. Kim zocht en vond. Hoop overwon de haat en de angst. De pijn bleef, maar ze ontdekte een manier om boven haar pijn te staan. Kim inspireert mij om soms te kiezen tegen de stroom in. Kim durft stappen te zetten, die anderen haar niet hebben voorgedaan. Ze is een sterke vrouw en na het lezen van haar boek zou ik haar dolgraag een keer willen omarmen, om haar te vertellen hoe mooi ze is! Het Napalm meisje is het lezen meer dan waard. Het geeft kennis van een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Vietnam. Daarnaast biedt het hoop in het lijden van nu, waar elk mens in mindere of meerdere mate mee te maken heeft. Doordat Kim regelmatig terugblikt in haar verhaal op eerdere gebeurtenissen, moet je de aandacht er goed bij houden om de lijn vast te houden.

Review door Nieske. (Geplaatst op 12-02-2019)

Schrijf uw eigen beoordeling