Het schoentje van Rosie

Auteur(s): Sue Reid Sexton, Els van Enckevort

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 20,99
Het is maart 1941. Lenny Gillespie loopt te zoeken naar haar kleine zusje Rosie in de straten van Clydebank, een industriestadje bij Glasgow.

Gratis verzending binnen Nederland!

Het is maart 1941. Lenny Gillespie loopt te zoeken naar haar kleine zusje Rosie in de straten van Clydebank, een industriestadje bij Glasgow. Het luchtalarm gaat af, maar dit keer is het geen loos alarm. Urenlang vallen de bommen op de stad. Lenny, gek van angst om haar zusje Rosie, weigert een schuilkelder in te gaan. Dan ontfermt de oude meneer Tait zich over haar. Hij voert haar weg uit de brandende, verwoeste stad en neemt haar mee naar een dorpje in de heuvels. Daar zijn ze veilig.
Maar Rosie is daar niet! En Lenny had op haar moeten passen. Ten einde raad besluit ze zelf naar Clydebank terug te gaan om in de puinhopen te gaan zoeken.

Sue Reid Sexton woont in Glasgow, en werkte daar onder oorlogsveteranen en andere getraumatiseerden. 'Het schoentje van Rosie' is haar debuutroman .
 
ISBN 9789023996903
Subtitel Nee
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 388
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 37 mm
NUR code 342
Imprint Mozaïek
Leesvragen Nee
Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van het 9-jarige meisje, toch is het nergens kinderachtig. Het geeft een indringend beeld van de gevolgen van de bombardementen en de angst en het onbegrip over alles wat er gebeurd is, door de ogen van een kind. Daardoor is het verrassend anders dan andere boeken over de Tweede Wereldoorlog. ~Elisabethbode

Schrijf uw eigen beoordeling