Het verlangen naar oorlog

en andere zaken

Auteur(s): Antonie Ladan

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 23,99
Veel van ons geestelijk leven verloopt onbewust. Dat gegeven heeft ingrijpende gevolgen voor hoe we in het leven staan en ons ten opzichte van andere mensen verhouden.

Gratis verzending binnen Nederland!

Veel van ons geestelijk leven verloopt onbewust. Dat gegeven heeft ingrijpende gevolgen voor hoe we in het leven staan en ons ten opzichte van andere mensen verhouden. Aan de hand van klinische vignetten en voorbeelden uit de romanliteratuur zet de auteur uiteen hoe vertrouwdheid met bewuste en de onbewuste aspecten van onze binnenwereld van betekenis kan zijn voor ons dagelijks functioneren. In dat kader komt aan bod dat wij niet alleen een afkeer hebben van oorlog, maar er ook naar verlangen. De auteur laat zien dat een toestand van vrede psychisch belastend is. Oorlog lijkt een aantrekkelijke mogelijkheid te bieden om het taboe op het erkennen van onze fundamentele machteloosheid in stand te houden. Kennis van onze innerlijke houding ten opzichte van oorlog is in deze tijd meer dan ooit van belang.

Antonie Ladan is psychiater-psychoanalyticus en heeft vele publicaties op zijn naam staan. Zijn succesvolle boeken 'Het wandelend hoofd. Over de geheime fantasie een uitzondering te zijn' en 'Het vanzelfzwijgende. Over psychoanalyse, desillusie en dood' verschenen ook in Engelse vertaling.
 
ISBN 9789491110238
Subtitel en andere zaken
Aantal bladzijdes 234
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 125 mm
Hoogte 206 mm
Dikte 22 mm
NUR code 770
Imprint Uitgeverij Sjibbolet

Een goed geschreven, wijs en rijk boek waarin de korte stukjes zich ontplooien tot één geheel, dat krachtig de klinische én maatschappelijke zeggenschap van de psychoanalyse illustreert. Een relevante publicatie voor een breed, geïnteresseerd publiek.

NBD Biblion

 

Schrijf uw eigen beoordeling