Historische reeks VU De VU en Amerika (1880-1930)

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Dit product zal niet verschijnen en kan niet worden besteld.

€ 23,50
In dit nieuwe deel over de geschiedenis van de VU schrijft George Harinck over de contacten met Amerika.Toen in 1880 de Vrije Universiteit werd gesticht, sprak het haast voor zich dat ze, met haar calvinistische wortels, internationaal was georiënteerd. Amerika was een land van belofte ver achter de horizon;

Gratis verzending binnen Nederland!

In dit nieuwe deel over de geschiedenis van de VU schrijft George Harinck over de contacten met Amerika.

Toen in 1880 de Vrije Universiteit werd gesticht, sprak het haast voor zich dat ze, met haar calvinistische wortels, internationaal was georiënteerd. Amerika was een land van belofte ver achter de horizon; de band werd gelegd via de vele gereformeerde emigranten, al schoot de liefde voor de VU daar nooit wortel zoals in Nederland. Maar Nederland was er in de mode en niet-Nederlandse Amerikanen waren geboeid door Kuyper en Bavinck.
George Harinck beschrijft de contacten met Amerika tijdens die eerste jaren van de Vrije Universiteit en laat zien dat de aandacht vanuit de VS onderdeel was van een bredere culturele belangstelling, die onder meer ook de geschiedenis en kunst van ons land bevatte.
 
ISBN 9789021143064
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 216
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
NUR code 695
Imprint Meinema, Uitgeverij

Schrijf uw eigen beoordeling