hoe zou 't mij dan vergaan!

meditaties over Psalm 27

Auteur(s): Louis Wüllschleger

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 7,99
Deze bundel meditaties neemt de lezer mee in een tochtlangs de woorden van Psalm 27, de psalm die voor veleneen bron van troost en licht is.Het laatste vers van de (oude) berijming van Psalm 27 begint met de beroemde woorden: Zo ik niet had geloofd dat in dit leven... Dat zijn woorden van een bijna iconische waarde.
Deze bundel meditaties neemt de lezer mee in een tocht
langs de woorden van Psalm 27, de psalm die voor velen
een bron van troost en licht is.

Het laatste vers van de (oude) berijming van Psalm 27 begint met de beroemde woorden: Zo ik niet had geloofd dat in dit leven... Dat zijn woorden van een bijna iconische waarde. De psalmdichter roept uit de diepten van vertwijfeling, angst en bestrijding: Wat is het leven zonder God? De dichter Gabriël Smit vertolkte die kerngedachte in zijn weergave van Psalm 27 met de uitroep: ... hoe zou 't mij dan vergaan!
De overdenkingen in deze bundel brengen de woorden van de psalm dicht bij de aangevochten werkelijkheid van het leven, maar openen ook de weg naar boven en bemoedigen met de belofte van Gods aanwezigheid.

Ds. L. Wu¨llschleger diende als predikant de Hervormde gemeenten te Tholen, Den Haag en Middelburg. Van 2001 tot 2010 was hij achtereenvolgens secretaris van de provinciale synode in Zeeland en regionaal adviseur voor de Zeeuwse classicale vergaderingen. Van 2010 tot 2015 was hij directeur van de IZB - vereniging voor zending in Nederland.
 
ISBN 9789023970255
Subtitel meditaties over Psalm 27
Aantal bladzijdes 144
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 170 mm
Hoogte 170 mm
Dikte 14 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum

De auteur maakt in verschillende bijdragen gebruik van het leven en werk van Dietrich Bonnhoeffer, maar geeft ook inzicht in persoonlijke voorvallen en ervaringen. Een meditatief boek voor ouderen.

NBD Biblion

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Louis Wüllschleger