Het intieme van alleen leven

Auteur(s): Christiane Berkvens-Stevelinck

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 12,99
Er is in het Westen een stille revolutie gaande. In 2060 bestaan de grote steden naar verwachting voor meer dan de helft uit eenpersoonshuishoudens.
Er is in het Westen een stille revolutie gaande. In 2060 bestaan de grote steden naar verwachting voor meer dan de helft uit eenpersoonshuishoudens. Gevormd door jong en oud. De ontwikkeling is nu al zichtbaar. Sommigen kiezen er bewust voor, anderen overkomt het. Ze heten alleengaanden, alleenstaanden, alleenwonenden, solo's of singles, maar al deze namen zeggen niets over de relatievormen die zij onderhouden.

Over de redenen van deze trend buigen zich sociologen terwijl journalisten en bloggers de vooroordelen rond het alleen leven te lijf gaan. In alle publicaties komen zingeving en innerlijke harmonie echter slechts sporadisch aan de orde.

Dit boekje belicht juist dát aspect van het alleen wonen, vanuit de overtuiging dat alleen leven om een specifieke intimiteit en om een eigen spiritualiteit vraagt.

Christiane Berkvens-Stevelinck (1946) is emeritus hoogleraar Europese cultuur en remonstrants predikante. Ze heeft twee zonen en twee kleinkinderen, haar beide echtgenoten zijn aan kanker overleden. Inmiddels woont ze al meer dan tien jaar alleen. Uit overtuiging.
 
ISBN 9789021170411
Subtitel Nee
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 120
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 115 mm
Hoogte 200 mm
Dikte 10 mm
NUR code 728
Imprint Meinema, Uitgeverij
Leesvragen Nee
De auteur laat zien dat het alleen zijn een uitdaging kan zijn voor een gelukkig leven. Vooral voor alleenstaanden, maar ook voor anderen, aan te bevelen als een praktische gids om met alleen zijn om te gaan. ~ NBD Biblion

Schrijf uw eigen beoordeling