Ik wil dat jij bent

over de God van liefde

Auteur(s): Tomas Halik, Petra Prins-mikulková, Dirk Prins

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 20,00
In zijn boeken Geduld met God en De nacht van de biechtvader richtte Tomáš Halík zich op de relatie tussen geloof en hoop. In dit nieuwe boek gaat het over de relatie tussen geloof en liefde.

Gratis verzending binnen Nederland!

In zijn boeken Geduld met God en De nacht van de biechtvader richtte Tomáš Halík zich op de relatie tussen geloof en hoop. In dit nieuwe boek gaat het over de relatie tussen geloof en liefde. Halík mediteert over Augustinus' uitspraak 'Liefde is: ik wil dat je bent'. Hij vraagt zich af wat dit betekent voor gelovigen vandaag. Onze liefde voor God zal vooral tot uitdrukking moeten komen in onze liefde voor andere mensen. Christenen moeten zich daarom niet afsluiten voor de seculiere omgeving, aldus Halík. Ze zouden die contacten juist actief en liefdevol moeten aangaan.
 
ISBN 9789023971351
Subtitel over de God van liefde
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 192
Bindwijze Paperback
Druk 3
Taal Nederlands
Breedte 146 mm
Hoogte 225 mm
Dikte 18 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee
Het valt allemaal nauwelijks samen te vatten, maar wat hij ter sprake brengt over de liefde (voor de naaste, voor de vijand, voor God) is uitdagend, aansprekend en fundamenteel. Het is verfrissend dat Halik volstrekt eerlijk spreekt over existentiële geloofsvragen, iets wat men in onze zogenoemde ‘Bijbelgetrouwe’ kerken nauwelijks aandurft. Kortom, niet in een hokje te plaatsen, deze verrassende en uiterst inspirerende denker. Ik wil dat jij bent verdient heel veel lezers. ~ De Nieuwe Koers, juni 2017 Halik is een van de origineelste theologische denkers van dit moment die ook in dit inspirerende boek weer een sterk voorstander blijkt van gesprek en samenwerking met seculiere humanisten. Een zeer inspirerende theoloog die met zijn boeken een brug tussen gelovigen en ongelovigen probeert te creëren. Aanrader! NBD Biblion

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Tomas Halik, Petra Prins-mikulková, Dirk Prins