'k Zou zo graag een ketting rijgen

levensthema's voor kringgesprekken met ouderen

Auteur(s): , Peterjan van der Wal

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: PDF met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 29,99
Werken onder dementerende mensen is zoeken naar mogelijkheden van contact. Sta je voor je gevoel niet vaak met lege handen?

Gratis verzending binnen Nederland!

Werken onder dementerende mensen is zoeken naar mogelijkheden van contact. Sta je voor je gevoel niet vaak met lege handen? Je wéét best iets van dementie of ouderen in het algemeen, maar hoe leg je, hoe krijg je contact?

De oorspronkelijke Canadese auteurs van 'k Zou zo graag een ketting rijgen bieden een verrassende en succesvolle vorm van kringgesprek voor ouderen aan, met speciale aandacht voor mensen met dementie. Geestelijk Verzorgers werkzaam binnen de Zonnehuisgroep hebben- met medewerking van anderen - deze methode verder uitgebouwd en toegesneden op de Nederlandse situatie.
Dit werkboek reikt zinvolle thema's voor zo'n kringgesprek aan. Naast woorden nemen ook liederen en een zintuiglijke benadering een grote plaats in, zodat mensen weer in contact kunnen komen met elkaar, met zichzelf en met wat hen ten diepste beweegt. Het aangedragen materiaal is bedoeld als eerste aanzet en nodigt uit er op een vrije, eigen manier mee te werken.

Marion Boelhouwer en Peterjan van der Wal zijn beiden werkzaam als geestelijk verzorger in en vanuit respectievelijk verpleeghuis Zonnehuis Beekbergen en het Zonnehuis Vlaardingen.
 
ISBN 9789023920335
Subtitel levensthema's voor kringgesprekken met ouderen
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 376
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 160 mm
Hoogte 240 mm
Dikte 26 mm
NUR code 711
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling