In andermans handen

over flow en grenzen in de zorg

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 14,99
Frits de Lange schrijft een pleidooi om zorg te baseren op verwachting en vertrouwen. Volgens hem heeft de zorg behoefte aan naastenliefde.Frits de Lange schrijft een pleidooi om zorg te baseren op verwachting en vertrouwen.
Frits de Lange schrijft een pleidooi om zorg te baseren op verwachting en vertrouwen. Volgens hem heeft de zorg behoefte aan naastenliefde.

Frits de Lange schrijft een pleidooi om zorg te baseren op verwachting en vertrouwen. Volgens hem heeft de zorg behoefte aan naastenliefde.
De zorgbetrekking is een complex geheel van relaties: formeel en informeel, symmetrisch en asymmetrisch. Centraal staat de mens die aan je zorg is toevertrouwd en die niet in staat is zonder hulp voor eigen rekening te leven. Frits de Lange vraagt in dit boek naar de ethische kern van de zorgbetrekking. Niet de spontane bekommernis van de zorggever of de behoeftigheid van de zorgontvanger, maar de relatie van verwachting en vertrouwen tussen hen beiden vormt het vertrekpunt voor de zorgethiek. Aan de hand van het werk van de Deense theoloog Knud Løgstrup licht De Lange zijn visie toe.
 
ISBN 9789021143194
Subtitel over flow en grenzen in de zorg
Aantal bladzijdes 100
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 126 mm
Hoogte 201 mm
Dikte 12 mm
NUR code 737
Imprint Meinema, Uitgeverij

De relatie tussen patiënt en zorgverlener stond centraal in de diesrede, die prof. dr. Frits de Lange dinsdagmiddag hield in Kampen. Het was de laatste diesviering van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in de Overijsselse stad.

Reformatorisch Dagblad

 

Hoewel de samenleving vol is met verliezers, kansarmen, slachtoffers, pechvogels en gekwetsten, ademt de tijdsgeest uit dat ieder zijn lot in eigen hand heeft en verantwoordelijk is voor het eigen geluk. En dat laatste is een misvatting, vindt De Lange. In zijn boek probeert hij daarom door te dringen tot de kern waaraan zorg ontspringt.

Interview op zorgethiek.nu

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van