In de schaduw van de Zonnekoning

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 10,00
Frankrijk, 1680. Madeleine Clavell woont met haar gezin op een groot landgoed.
Frankrijk, 1680. Madeleine Clavell woont met haar gezin op een groot landgoed. Ze behoren tot de gegoede Franse adel – maar zijn ook hugenoten, en dat is in de tijd van Zonnekoning Louis XIV heel gevaarlijk.

Onder het bewind van de katholieke Louis XIV wordt de vervolging van de protestanten steeds feller en meedogenlozer. Madeleine, die aan het hof is opgegroeid en de koning al kent sinds haar jeugdjaren, vertrouwt erop dat de Zonnekoning haar en haar gezin daarom met rust zal laten.
Wanneer de soldaten van de koning echter ook in het landhuis van de familie Clavell trekken, ziet Madeleine nog maar één uitweg voor haar familie. Ze laat haar kinderen en haar man achter en reist naar het hof in Versailles om bij de koning zelf te pleiten voor hun vrijheid en hun leven.
Maar tot haar verrassing doet ook de koning een beroep op hun gezamenlijke verleden… en vraagt Madeleine in ruil voor haar vrijheid een prijs die veel hoger is dan ze kan betalen.

In de schaduw van de Zonnekoning is het eerste deel in een serie van drie romans die zich afspelen in de tijd van de hugenotenvervolging.
 
ISBN 9789023993247
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 392
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 37 mm
NUR code 342
Imprint Mozaïek

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van
Bekentenissen
€ 9,99
Vederlicht
€ 9,99
Vederlicht
€ 22,99