Israël: Wortel en Doorn

onderzoek naar de plaats van Israël als religieuze entiteit in het Nederlandse protestantisme na de Tweede Wereldoorlog

Auteur(s): Prof.dr.C. van Halem

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 33,50
De verhouding tussen de christelijke kerk en het Jodendom heft theologen al eeuwen bezig gehouden. In de eerste decennia na de Tweede Wereldoorlog was er binnen het Nederlandse protestantisme een sterk geïntensiveerde belangstelling voor de verhouding tussen 'kerk en synagoge'.

Gratis verzending binnen Nederland!

De verhouding tussen de christelijke kerk en het Jodendom heft theologen al eeuwen bezig gehouden. In de eerste decennia na de Tweede Wereldoorlog was er binnen het Nederlandse protestantisme een sterk geïntensiveerde belangstelling voor de verhouding tussen 'kerk en synagoge'. De ramp die het Joodse volk
is overkomen heeft geleid tot een doordenking van de christelijke theologie. Ook de vestiging van de staat Israël is aanleiding geweest om tot een theologische reflectie te komen. Velen zijn van mening dat het Joodse volk een geheim met zich mee draagt; anderen spreken van een raadsel.

In dit boek staat de situatie anno 2015 centraal. Door middel van een uitgebreide enquête is bij voorgangers van de diverse stromingen en kerkgenootschappen die het Nederlandse protestantisme kenmerken, geïnventariseerd hoe men denkt over de karakteristieke thema's van Israël als religieuze entiteit.

Prof.dr. C. van Halem (Rotterdam, 1947) heeft als econoom vele functies in het bedrijfsleven vervuld. Sinds 1970 is hij parttime verbonden geweest aan het wetenschappelijk onderwijs; sinds de jaren 90 als hoogleraar bedrijfseconomie. Hij promoveerde in juni 2015 op dit onderzoek aan de Tilburg University.
 
ISBN 9789023970286
Subtitel onderzoek naar de plaats van Israël als religieuze entiteit in het Nederlandse protestantisme na de Tweede Wereldoorlog
Aantal bladzijdes 432
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 161 mm
Hoogte 241 mm
Dikte 26 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum academic

Schrijf uw eigen beoordeling