Jan Hoek

theoloog tussen preekstoel en leerstoel

Auteur(s): M. van Campen, P.J. Vergunst

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 25,99
Professor Jan Hoek is een veelzijdig theoloog. Naast en na zijn bezigheden als gemeentepredikant nam hij deel aan synodewerk, leverde hij zijn bijdrage aan het jeugdwerk en was hij vele jaren actief in het onderwijs.

Gratis verzending binnen Nederland!

Professor Jan Hoek is een veelzijdig theoloog. Naast en na zijn bezigheden als gemeentepredikant nam hij deel aan synodewerk, leverde hij zijn bijdrage aan het jeugdwerk en was hij vele jaren actief in het onderwijs. Ook in de beoefening van de theologie legde hij een brede belangstelling aan de dag. Zijn dissertatie betrof een kerkhistorisch onderwerp. Gaandeweg verlegde zijn aandacht zich naar ethische thema's, om zich vervolgens te verdiepen in vragen van dogmatische aard. Op al deze deelgebieden heeft hij zijn sporen verdiend door het houden van lezingen en het schrijven van artikelen en boeken.
Deze uitgave ter gelegenheid van zijn afscheid als bijzonder hoogleraar vanwege de Gereformeerde Bond in Groningen is een veelkleurig boeket. Naast biografische aspecten komen tal van thema's aan de orde die Jan Hoek in zijn werkzame leven hebben beziggehouden. De auteurs zijn - naast zijn zoon Cees - werkers in de kerk of in het onderwijs die zijn pad op enig moment hebben gekruist of met wie hij gedurende kortere of langere tijd heeft samengewerkt.

Aan de bundel, die verschijnt onder redactie van M. van Campen en P.J. Vergunst, werken verder mee dr. A. van de Beek, N. Belo, dr. H. van den Belt, dr. K. Blei, dr. T.A. Boer, dr. G. van den Brink, dr. R.P. de Graaf, ds. C. Hoek, dr. G.H. van Kooten, dr. M.J. Paul, dr. W. Verboom en drs. G.F. Willemsen.
 
ISBN 9789023970514
Subtitel theoloog tussen preekstoel en leerstoel
Aantal bladzijdes 176
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 147 mm
Hoogte 227 mm
Dikte 17 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum

Wie geïnteresseerd is in het werk van Hoek vindt hier veel reflectie op diens werk. Een veelzijdige bundel met bovendien een bibliografie waar duidelijk bijeen staat wat de emeritus in de loop der jaren heeft gepubliceerd.

De Wekker

 

Schrijf uw eigen beoordeling