Jezus en de mensen met geld

bijbelstudies over bezit en rijkdom

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 10,50
De wereldwijde economische crisis inspireerde dominee Piet de Jong tot een aantal preken en bijbelstudies over hoe Jezus tegen geld en bezit aankijkt.In het evangelie zijn er een aantal momenten dat Jezus het hebben van geld en het najagen ervan thematiseert. Geld mag, zoveel is wel duidelijk bij Jezus.
De wereldwijde economische crisis inspireerde dominee Piet de Jong tot een aantal preken en bijbelstudies over hoe Jezus tegen geld en bezit aankijkt.

In het evangelie zijn er een aantal momenten dat Jezus het hebben van geld en het najagen ervan thematiseert. Geld mag, zoveel is wel duidelijk bij Jezus. Ook veel geld. Maar Hij noemt geld een paar keer nadrukkelijk de mammon en vraagt steeds wat mensen ermee doen. Wat heeft je hart? Zijn opmerkingen raken steeds de kern van het gebod van God: 'Heb je naaste lief als jezelf!'
In deze uitgave belicht de auteur een aantal van deze bijbelgedeelten uit de Evangeliën in de vorm van een bijbelstudie. De toegevoegde gespreksvragen maken het tot een inspirerend boek voor kringen.

Drs. Pieter L. de Jong was ruim 20 jaar predikant in de Oude of Pelgrimvaderskerk van Rotterdam-Delfshaven. Onder zijn kerkgangers bevonden zich relatief veel economen, bestuurskundigen, juristen en mensen in de fiscale dienstverlening. Sinds zijn pensionering is hij o.a. interim-predikant in Wijk bij Duurstede.
 
ISBN 9789023927938
Subtitel bijbelstudies over bezit en rijkdom
Aantal bladzijdes 96
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 10 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum

Een bijzonder mooi boekje. De schrijver blijft pagina na pagina positief spreken over geld en weet daarmee de rijke lezer tot het einde vast te houden. Daarnaast is hij in staat de uitleg van de tekst vloeiend te laten overgaan in een toepassing. Zeer geschikt om in een kring samen te lezen. Van harte aanbevolen.

Studiebijbel Magazine

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van