Jij, mijn adem

verzamelde liederen

Auteur(s): Sytze de Vries

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 32,50
De aloude Psalmen roepen meermalen op om het nieuwe lied te zingen. Want de reputatie van Gods grote daden verbleekt tot een echo, wanneer niet iedere generatie opnieuw zijn eigen ervaring daarmee verwoord.

Gratis verzending binnen Nederland!

De aloude Psalmen roepen meermalen op om het nieuwe lied te zingen. Want de reputatie van Gods grote daden verbleekt tot een echo, wanneer niet iedere generatie opnieuw zijn eigen ervaring daarmee verwoord. ‘Nieuw vuur oprakelen in oude woorden’ is dan ook wat Sytze de Vries alweer dertig jaar lang niet laten kon. Met taal die ontvonkt aan de taal van de Schrift, maar die zoekt te aarden in wie en wat wij zijn. In de beeldtaal, die de poëzie eigen is.
Naast de onberijmde teksten zijn in deze bundel ruim 200 liedteksten verzameld, op bekende of nieuwe melodieën, meestal van de hand van de musici met wie hij in deze jaren samenwerkte.

Tegelijk met deze bundel is verschenen een CD onder dezelfde titel met een selectie van liederen uit deze uitgave (ISBN 978 90 239 6726 2).

Sytze de Vries (1945) is theoloog, dichter en tekstschrijver. Jarenlang was hij predikant en werkte hij bij de radio. Hij beheert nu ‘De Vertaalslag’, werkplaats voor het Woord in toon, taal en teken. Hij legt zich toe op het schrijven en het geven van lezingen, cursussen en adviezen.
 
ISBN 9789023967255
Subtitel verzamelde liederen
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 371
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 208 mm
Dikte 27 mm
NUR code 709
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Sytze de Vries