Johannes Damascenus & Theodorus Abu Qurra

de eerste christelijke polemiek met de islam

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 25,99
Dit eerste theologische debat tussen christenen en moslims brengt de moderne lezer terug bij de bron, bij het punt waar de discussie die onze tijd beheerst, is begonnen.De teksten in dit zesde deel van de Ad Fontes-reeks staan in het teken van de controverse, maar zijn ontstaan in een tijd waarin de betrekkingen tussen christenen en moslims eigenlijk niet onder grote spanning stonden. In de loop van de zevende eeuw kwamen grote delen van de Griekstalige wereld onder invloed van de islam.

Gratis verzending binnen Nederland!

Dit eerste theologische debat tussen christenen en moslims brengt de moderne lezer terug bij de bron, bij het punt waar de discussie die onze tijd beheerst, is begonnen.

De teksten in dit zesde deel van de Ad Fontes-reeks staan in het teken van de controverse, maar zijn ontstaan in een tijd waarin de betrekkingen tussen christenen en moslims eigenlijk niet onder grote spanning stonden. In de loop van de zevende eeuw kwamen grote delen van de Griekstalige wereld onder invloed van de islam. De snelle verspreiding van de nieuwe religie in van oudsher christelijke gebieden zorgde aan beide kanten voor een sterke reactie. Tot de eerste grote woordvoerders in het debat behoren de theoloog Johannes van Damascus (± 675-750) en zijn jongere tijdgenoot Theodorus Abu Qurra. Deze polemiek is een woordenstrijd tussen ontwikkelde mensen op een niveau dat in Europa zelden is geëvenaard.

Michiel Op de Coul (1961) is classicus en vertaler en als gastonderzoeker verbonden aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg. Marcel Poorthuis is docent interreligieuze dialoog aan dezelfde faculteit.
 
ISBN 9789021142821
Subtitel de eerste christelijke polemiek met de islam
Aantal bladzijdes 197
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 134 mm
Hoogte 217 mm
Dikte 17 mm
NUR code 704
Imprint Meinema, Uitgeverij
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling