Josua van Iperen (1726-1780)

gereformeerd predikant ten tijde van de Verlichting

Auteur(s): W. Peene

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 34,50
In deze kritische biografie beschrijft Willem Peene de complexe verhouding van de achttiende-eeuwse gereformeerde predikant Josua van Iperen tot de Verlichting. Van Iperen is bekend geworden als medewerker aan de psalmberijming van 1773 en het minutieuze verslag dat hij van de werkzaamheden van deze commissie publiceerde.

Gratis verzending binnen Nederland!

In deze kritische biografie beschrijft Willem Peene de complexe verhouding van de achttiende-eeuwse gereformeerde predikant Josua van Iperen tot de Verlichting. Van Iperen is bekend geworden als medewerker aan de psalmberijming van 1773 en het minutieuze verslag dat hij van de werkzaamheden van deze commissie publiceerde. Maar bovenal is hij van belang als exponent van een grote groep gematigd-verlichte predikanten in de Republiek.
Als predikant, geleerde en liefhebber van verschillende takken van wetenschap zocht hij naar wegen om verlichte inzichten te verbinden met het gereformeerde geloof. Uit zijn gedachtegoed en interesses komen we dan ook meer te weten over de relatie tussen Verlichting en godsdienst, wat onze visie op het veelzijdige verschijnsel Verlichting kan nuanceren en verhelderen.

Dr. W. Peene (1972) is als predikant werkzaam binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Zijn huidige standplaats is de hervormde gemeente te Kootwijk/Kootwijkerbroek.
 
ISBN 9789023971689
Subtitel gereformeerd predikant ten tijde van de Verlichting
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 448
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 160 mm
Hoogte 240 mm
Dikte 24 mm
NUR code 704
Imprint Boekencentrum academic
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling