Jouw avontuur met de Bijbel

dagboek voor kinderen

Auteur(s): Nieske Selles-ten Brinke, Marieke ten Berge

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 13,99
Ga je mee? - op avontuur door de Bijbel.Je hebt vast al wel eens gehoord over God en Jezus.
Ga je mee? - op avontuur door de Bijbel.
Je hebt vast al wel eens gehoord over God en Jezus. Uit de kinderbijbel, of door de verhalen op school. Dit boekje wil je helpen om ook in de 'echte Bijbel' te gaan lezen.Iets nieuws ontdekken is altijd een avontuur. Daarom mag je het gerust een avontuur noemen om meer te weten te komen over personen uit de Bijbel. Personen die je nu misschien nog niet kent.
Je leest over koningen in Israël, over profeten en... over Jezus.Je zult zien dat je veel kunt leren van hun leven met God.En het grootste avontuur is... dat je gaat ontdekken wat God jou te zeggen heeft!
Er staan spannende puzzels en tekeningen in dit boekje. Je mag dus zelf puzzelen en inkleuren! Zo wordt het ook echt jouw eigen dagboek.
Ga je mee op avontuur?

Nieske Selles-Ten Brinke is getrouwd, (pleeg)moeder van vier kinderen
en werkt als leerkracht op een basischool.
 
ISBN 9789023923770
Subtitel dagboek voor kinderen
Aantal bladzijdes 192
Bindwijze Paperback
Druk 3
Taal Nederlands
Breedte 150 mm
Hoogte 150 mm
Dikte 14 mm
NUR code 224
Imprint Jes!

'Jouw avontuur met de Bijbel' is een Bijbels dagboek voor kinderen vanaf zeven jaar tot ongeveer negen jaar. Dit dagboekje volgt een aantal Bijbelverhalen uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Het boek sluit - en dat mag je ook van schrijver en uitgever verwachten - goed aan bij de belevingswereld van kinderen in deze leeftijd. De schrijfster van het boek is leerkracht geweest op de basisschool. Dat is te merken: Op een pakkende manier weet zij de aandacht van jonge lezers te trekken en die te richten op het onderwerp dat per dag besproken wordt. De opzet is iedere dag dezelfde: er is eerst een herkenbare probleemstelling als voorbereiding op het onderwerp, dan volgt een stukje Bijbellezen en wordt het gelezen gedeelte kort besproken, met tenslotte een verwerkingsvraag of (kleine) opdracht. Puzzels Het dagboekje is verrijkt met puzzels en kleurplaten. Mogelijke discussiepunten als volwassendoop versus kinderdoop gaat de schrijfster vakkundig uit de weg. Ze geeft alleen het hart van de Bijbelse boodschap weer op een manier waar iedereen 'amen' op kan zeggen. Het boekje is een bijzonder leuk hulpmiddel voor ouders om met hun kind in gesprek te gaan over Bijbelse waarden en normen.

Uitdaging

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Nieske Selles-ten Brinke, Marieke ten Berge