Kate

Auteur(s): Kate Kraijo

Bindwijze: E-book: EPUB met watermerk

Ook verkrijgbaar als: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 9,99
De jonge Kate O'Doherty woont met haar ouders en broers in een eenvoudig pachtershuisje op een groene heuvel in het westen van Ierland. Haar vader werkt voor een rijke, Engelse landheer, die zijn pachters zo weinig betaalt dat ze er niet van kunnen leven.
De jonge Kate O'Doherty woont met haar ouders en broers in een eenvoudig pachtershuisje op een groene heuvel in het westen van Ierland. Haar vader werkt voor een rijke, Engelse landheer, die zijn pachters zo weinig betaalt dat ze er niet van kunnen leven. Op een morgen mishandelt Kate's vader in een dronken bui haar moeder, die in verwachting is. Dat is het einde van Kate's jeugd. In een door honger en ziekte geteisterd land moet ze keuzes maken die zelfs voor volwassenen onmogelijk zijn. Bloedmooie roman over een meisje dat probeert te overleven onder erbarmelijke omstandigheden.
 
ISBN 9789023920151
Subtitel Nee
Bindwijze E-book: EPUB met watermerk
Taal Nederlands
NUR code 283
Imprint Mozaiek

Ik heb Kate ademloos uitgelezen. Kate wordt wel eens vergeleken met de boeken van Thea Beckman, omdat het hier ook gaat om een historische roman. Als het gaat om historische betrouwbaarheid is dat beslist waar: het boek beschrijft de mislukte aardappeloogsten in Ierland en de opstand van de Ieren tegen de Engelsen. (...) Maar eerlijk gezegd vind ik Ineke Kraijo beter dan Thea Beckman als het gaat om het beschrijven van emoties. Ik heb bij het lezen van dit boek echt even flink zitten snuffen als beschreven wordt hoe een babybroertje van Kate sterft. Wat ik wat lastiger vond is de rol van de godsdienst: natuurlijk waren mensen in de tijd heel gelovig, maar ik ben dat niet. Dus dat haalde me soms even uit mijn concentratie. Los van dat is het een boek dat ik van harte aanraad aan meisjes en moeders.

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Kate Kraijo
Eileen
€ 7,99
Eileen
€ 17,50
Rose
€ 19,49
Rose
€ 7,99
Kate
€ 16,99