Kate

Auteur(s): Ineke Kraijo

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 16,99
De jonge Kate O'Doherty woont met haar ouders en broers in een eenvoudig pachtershuisje op een groene heuvel in het westen van Ierland. Haar vader werkt voor een rijke, Engelse landheer, die zijn pachters zo weinig betaalt dat ze er niet van kunnen leven.
De jonge Kate O'Doherty woont met haar ouders en broers in een eenvoudig pachtershuisje op een groene heuvel in het westen van Ierland. Haar vader werkt voor een rijke, Engelse landheer, die zijn pachters zo weinig betaalt dat ze er niet van kunnen leven. Op een morgen mishandelt Kate's vader in een dronken bui haar moeder, die in verwachting is. Dat is het einde van Kate's jeugd. In een door honger en ziekte geteisterd land moet ze keuzes maken die zelfs voor volwassenen onmogelijk zijn. Bloedmooie jeugdroman over een meisje dat probeert te overleven onder erbarmelijke omstandigheden.
 
ISBN 9789023994091
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 300
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 140 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 30 mm
NUR code 285
Imprint Mozaïek

Het verhaal is op meeslepende wijze geschreven. Het is of je naast Kate staat en alles met haar meebeleeft. De schrijfster heeft zich goed verdiept in de Ierse leefwijze van die tijd, die onder druk stond door de aanwezigheid van Engelse overheersers.

Reformatorisch Dagblad

 

Ik heb Kate ademloos uitgelezen. Kate wordt wel eens vergeleken met de boeken van Thea Beckman, omdat het hier ook gaat om een historische roman. Als het gaat om historische betrouwbaarheid is dat beslist waar: het boek beschrijft de mislukte aardappeloogsten in Ierland en de opstand van de Ieren tegen de Engelsen. (...) Maar eerlijk gezegd vind ik Ineke Kraijo beter dan Thea Beckman als het gaat om het beschrijven van emoties. Ik heb bij het lezen van dit boek echt even flink zitten snuffen als beschreven wordt hoe een babybroertje van Kate sterft. Wat ik wat lastiger vond is de rol van de godsdienst: natuurlijk waren mensen in de tijd heel gelovig, maar ik ben dat niet. Dus dat haalde me soms even uit mijn concentratie. Los van dat is het een boek dat ik van harte aanraad aan meisjes en moeders.

 

Het verhaal begint in 1845 in Ierland. Kate woont samen met haar broers en ouders in een klein huisje. De moeder van Kate is zwanger. Haar vader werkt voor een rijke man in het dorp. Hij brengt veel tijd door in het cafe en drinkt een deel van zijn salaris op. Op een avond, als de vader van Kate weer dronken uit het cafe komt, krijgen haar ouders ruzie. Haar vader slaat zijn vrouw.

Ik vind lezen leuk

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Ineke Kraijo
Eileen
€ 7,99
Eileen
€ 17,50
Rose
€ 19,49
Rose
€ 7,99
Kate
€ 9,99