Kennismakingspakket voorgaan & vieren

DE EERSTE DAG - SCHRIFT - LAETARE - HERADEMING - OPEN DEUR

Auteur(s):

Bindwijze: Tijdschrift

Schrijf een beoordeling

€ 8,95
Tijdschriftenpakket om kennis te maken met uitgaven op het gebied van voorgaan en vieren. U ontvangt in dit kennismakingspakket van bovengenoemde tijdschriften één aflevering uit de lopende jaargang.
Aantal:
In DE EERSTE DAG biedt een brede groep schrijvers viermaal per jaar materiaal aan voor de wekelijkse eredienst. Ideaal voor voorgangers, kerkmusici en andere bij de liturgie betrokken personen. De inhoud bestaat uit aantekeningen bij de schriftlezingen, suggesties voor de liturgie, inspirerende meditatieve teksten en gebeden. Daarnaast is er ook aandacht om het thema toe te passen op het kinderwerk en voor mensen in zorginstellingen. DE EERSTE DAG volgt het kerkelijk jaar. DE EERSTE DAG wordt uitgegeven onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken in Nederland.

SCHRIFT brengt een breed publiek de resultaten en inzichten van recent wetenschappelijk onderzoek van de Bijbel onder ogen. Het biedt inzicht in de achtergronden van de Bijbel als historisch boek, als literair werk en als inspiratiebron voor kunst en cultuur. De onderwerpen van het tijdschrift betreffen bijbelboeken, bijbelse personen, plaatsen, gebeurtenissen en thema’s. Ook besteedt het aandacht aan archeologie en geografie, alsmede aan niet-bijbelse geschriften uit de oude wereld van het Nabije Oosten. SCHRIFT is geschikt voor iedereen die geïnformeerd wil raken over de Bijbel en haar culturele en historische achtergrond. Schrift is ook zeer geschikt voor leesgroepen en leerhuisavonden.

Het tijdschrift LAETARE wil u enthousiasmeren om liturgie in al haar dimensies te verkennen en liturgie te ontdekken als ruimte waarin de ontmoeting met God mogelijk wordt. LAETARE biedt achtergronden en ontwikkelingen van vieren in de 21e eeuw, publiceert interviews met liturgisch betrokkenen, bespreekt oude en nieuwe liederen, en geeft tekst-, beeld- en liedsuggesties voor de eredienst.

Steeds meer mensen ontdekken de rijkdom van de christelijke spiritualiteit. HERADEMING wil u inspireren met aandacht voor hedendaagse spirituele stromingen en oog voor bronnen uit het rijke verleden. Daarnaast biedt HERADEMING praktisch gebruiksmateriaal voor uw eigen spiritualiteit. Verder in ieder nummer een interview met een inspirerende persoonlijkheid, boek- en cd-besprekingen en kort nieuws op het gebied van spiritualiteit.

De inhoud van OPEN DEUR is zeer gevarieerd – met ruime aandacht voor gedichten en beeldmateriaal – en is altijd opgebouwd rondom een thema. Het blad leent zich om besproken te worden in gespreksgroepen en op (thema)bijeenkomsten. Daarnaast kan het ook gebruikt worden bij het voorbereiden van diensten en vieringen.
 
ISBN 97890239C0318
Subtitel DE EERSTE DAG - SCHRIFT - LAETARE - HERADEMING - OPEN DEUR
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes Nee
Bindwijze Tijdschrift
Druk Nee
Taal Nee
Breedte Nee mm
Hoogte Nee mm
Dikte Nee mm
NUR code Nee
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling