Kerk voor de buurt

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 16,99
Een praktische gids voor missionair gemeente-zijnVeel kerkelijke gemeenten willen méér voor hun directe omgeving betekenen en Gods liefde aanwezig laten zijn in het dorp of de stadswijk. In dit boek laat René van Loon zien dat het mogelijk is kerk te zijn voor de buurt.
Een praktische gids voor missionair gemeente-zijn

Veel kerkelijke gemeenten willen méér voor hun directe omgeving betekenen en Gods liefde aanwezig laten zijn in het dorp of de stadswijk. In dit boek laat René van Loon zien dat het mogelijk is kerk te zijn voor de buurt. Stap voor stap neemt hij zijn lezers mee in het denkproces dat een plaatselijke gemeente door kan maken. Heel concreet laat hij zien welke keuzes gemaakt moeten worden en waar kansen liggen.
Hij onderscheidt daarbij twee sporen: enerzijds algemene dienstbaarheid aan iedereen, los van geloof of achtergrond, en anderzijds hulp bij geloofsvragen voor iedereen die meer over het christelijk geloof wil weten. Het boek bevat veel praktijkvoorbeelden die het gemeenten mogelijk maken meteen aan de slag te gaan.

René van Loon is predikant van de Hervormde wijkgemeente Schollevaar te Capelle aan den IJssel en heeft vele jaren ervaring in missionair werk.
 
ISBN 9789023924494
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 131
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 12 mm
NUR code 712
Imprint Boekencentrum

Het enige dat nodig is, is een gemeente met een warm hart voor de mensen in de wijk rondom de kerk, een open gerichtheid op de ander en voldoende mensen die iets van hun vrije tijd af willen staan en hier aan mee te werken. Met dit boek als basis is het dan heel goed mogelijk om zelf van start te gaan.

De wekker

 

Het geheel leest makkelijk weg. Het boek kan worden gezien als een uitgebreide brainstorm sessie over alle aspecten die komen kijken bij het gemeente-zijn voor de buurt.

De Civitate

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van