Kleine gids voor christelijke meditatie

oefeningen voor jezelf en het begeleiden van je groep

Auteur(s): Lex Boot

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Tijdelijk niet op voorraad - reserveer een exemplaar via Boekenwereld.com

€ 16,99
'Onthaasten' is een woord waardoor steeds meer mensen zich aangesproken voelen. Voor hen is meditatie een zinvolle manier om dichter bij de Bron van het bestaan te komen.
'Onthaasten' is een woord waardoor steeds meer mensen zich aangesproken voelen. Voor hen is meditatie een zinvolle manier om dichter bij de Bron van het bestaan te komen.
Deze kleine gids voor christelijke meditatie bevat geen theoretische verhandelingen, maar houdt het praktisch: mediteren, hoe doe je dat? Dit zeer toegankelijke boekje telt veertien meditaties om zelfstandig of in een groep te doen, en besteedt aandacht aan lectio divina, ignatiaanse meditatie, Taizé- en Ionameditatie, mantrameditatie, icoonmeditatie, loopmeditatie en Centering Prayer. Het is geschikt voor lezers die zich afvragen hoe je een verstilde omgang met God in je leven kunt vormgeven en voor mensen die verbinding zoeken tussen oosterse meditatie en hun christelijke wortels. Het is bovendien een waardevol boek voor diegenen die een christelijke meditatiegroep begeleiden of dat willen gaan doen.

Lex Boot is predikant, vicevoorzitter van Vacare - meditatief platform van de Protestantse Kerk en redigeerde het Handboek christelijke meditatie (2011). Hij begeleidt predikanten en kerkelijk werkers in hun ambtswerk en spiritualiteit.
 
ISBN 9789023926481
Subtitel oefeningen voor jezelf en het begeleiden van je groep
Aantal bladzijdes 124
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 125 mm
Hoogte 199 mm
Dikte 14 mm
NUR code 708
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Schrijf uw eigen beoordeling