Kloostergang

leven op het ritme van de stilte

Auteur(s): René van der Rijst

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 8,90
De stilte en het dagritme van kloosters zijn voor veel mensen een bron van inspiratie. Maar hoe maak je dat deel van je eigen leven in de alledaagse drukte?
De stilte en het dagritme van kloosters zijn voor veel mensen een bron van inspiratie. Maar hoe maak je dat deel van je eigen leven in de alledaagse drukte?

In dit deel van de Toer Reeks wordt de gang door het klooster gemaakt: hoe ziet een dag in een klooster eruit? Wat bezielt kloosterlingen? Vervolgens wordt de gang naar het dagelijkse leven gemaakt. Met praktische voorbeelden en oefeningen om alleen of met een groep te doen, worden mogelijkheden aangereikt om de rust en de stilte van het klooster deel te laten zijn van je eigen leven. Verder worden nieuwe, kloosterachtige gemeenschappen beschreven, die ook jongeren aan blijken te spreken.
De gespreksvragen achter ieder hoofdstuk maken dit boek bijzonder bruikbaar voor gespreksgroepen, die na willen denken over het ritme van de stilte.

Aan dit boek werkten mee: Kick Bras, Rosaliene Israël, Jeroen Jeroense, Tineke van Kampen, Arjette Kuipers, zuster Makrina en Yvonne Nieuwenhuijs.
 
ISBN 9789023970545
Subtitel leven op het ritme van de stilte
Aantal bladzijdes 80
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 127 mm
Hoogte 202 mm
Dikte 9 mm
NUR code 708
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Een helder en aantrekkelijk uitgegeven boekje dat zeker goede diensten zal bewijzen als gids voor kloosterbezoekers en als oriëntatie in het onderwijs.

NBD Biblion

 

Schrijf uw eigen beoordeling