Komedie in vier bedrijven

bijbelstudies van Jona

Auteur(s): Stefan Paas, Gert-Jan Roest

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 9,50
Hoe kun je idealen koesteren zonder bitter te worden over alle mensen die maar raak leven? Is het mogelijk om hoog in te zetten en toch geduldig en liefdevol te blijven?
Hoe kun je idealen koesteren zonder bitter te worden over alle mensen die maar raak leven? Is het mogelijk om hoog in te zetten en toch geduldig en liefdevol te blijven? Het boek Jona laat zien hoe dat kan.

Ergens diep verborgen in de bladzijden van het Oude of Eerste Testament van de Bijbel ligt een pareltje van vier hoofdstukken: het boek Jona. Het is een spannend maar ook vermakelijk verhaal dat zomaar uit de lucht komt
vallen met een hoofdpersoon van wie we niets weten, en dat plotseling in het luchtledige eindigt zonder dat we horen hoe het afloopt. Daar tussenin trekt in razend tempo een sprookjesachtige wereld voorbij: een schip, een storm, een monsterachtige vis, een reusachtig grote stad, een wonderboom.
Het boek Jona schotelt ons een merkwaardige, spannende combinatie voor van idealisme en hoop, toewijding en vrolijkheid, onrecht en genade.
In dit bijbelstudieboek wordt Jona in vier boeiende bijbelstudies behandeld. Om het gesprek over Jona te stimuleren zijn bij iedere bijbelstudie gespreksvragen toegevoegd.

Stefan Paas is hoogleraar missiologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Theologische Universiteit Kampen, en ouderling in Via Nova.
Gert-Jan Roest is theoloog, voorganger van Via Nova en hij promoveert binnenkort op een theologisch proefschrift over christologie.
 
ISBN 9789023970408
Subtitel bijbelstudies van Jona
Aantal bladzijdes 72
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 136 mm
Hoogte 216 mm
Dikte 8 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum

Humoristisch en goed leesbaar geschreven met studievragen. Geschikt dus voor bijbelstudiekring.

Kerkblad voor het Noorden

 

Mijns inziens is het een goed geschreven boek, dat zeker als leidraad kan dienen voor discussies over de verschillende thema’s uit het boek Jona… zeker een aanrader om te lezen!

De Civitate

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Stefan Paas, Gert-Jan Roest
Ontworteld
€ 12,50
Zinvol leven
€ 12,50
Eten met Jezus
€ 5,99