Kunst van hemel en aarde

het spirituele bij Kandinsky, Rothko, Warhol en Kiefer

Auteur(s): Wessel Stoker

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 26,99
Ontdek de religieuze inzichten in het werk van vier grote kunstenaars: Wassily Kandinsky, Mark Rothko, Andy Warhol en Anselm Kiefer. Kunst is vanouds van belang voor religie of spiritualiteit. Ook seculiere kunst zoals die in musea is te zien, kan spiritueel zijn.

Gratis verzending binnen Nederland!

Ontdek de religieuze inzichten in het werk van vier grote kunstenaars: Wassily Kandinsky, Mark Rothko, Andy Warhol en Anselm Kiefer.

Kunst is vanouds van belang voor religie of spiritualiteit. Ook seculiere kunst zoals die in musea is te zien, kan spiritueel zijn. Over die kunst gaat het in dit boek.

Kandinsky, Rothko, Warhol en Kiefer maakten veel spiritueel werk. Hun werken laten steeds een eigen spiritualiteit zien, vaak los van de officiële religies. Wessel Stoker laat zien dat deze kunstenaars religieuze inzichten communiceren in beelden. In dit boek toont hij hoe zij de verhouding tussen hemel en aarde, hier en ginds verbeelden. Op deze manier brengt hij die eigen spiritualiteit scherp in beeld.

Wessel Stoker bekleedde de bijzondere leerstoel Esthetica aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is thans emeritus hoogleraar. Hij schreef verschillende boeken over godsdienstwijsgerige onderwerpen en redigeerde tal van bundels, zoals Roman & Religie. Bespiegelingen over godsdienst in 'Knielen op een bed violen' (2009) en Kunst en Religie (2011).
 
ISBN 9789021143156
Subtitel het spirituele bij Kandinsky, Rothko, Warhol en Kiefer
Aantal bladzijdes 184
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 145 mm
Hoogte 225 mm
Dikte 15 mm
NUR code 646
Imprint Meinema, Uitgeverij

Interview met Wessel Stoker door Tjerk de Reus.

 

Nogal wat moderne, op het eerste gezicht seculiere kunst kun je religieus duiden, stelt hoogleraar esthetiek Wessel Stoker in zijn boek 'Kunst van hemel en aarde'. Maar kunsthistorici hebben de neiging om dat spirituele over het hoofd te zien. Vier voorbeelden van moderne schilders met religieuze diepgang: 'Ze hadden een geesteshouding waarmee ze de tastbare, materiële werkelijkheid wilden ontstijgen.'

Volzin

 

Schrijf uw eigen beoordeling