Leven met..... Leven met Dominicus

Auteur(s): Arjan Broers

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 14,50
De Spaanse priester Dominicus de Guzman (1170-1221) wordt door tijdgenoten omschreven als een vriendelijke, attente en consequente man, met een goed gevoel voor organiseren. Hij stichtte de Orde der Predikers - die beter bekend is als de dominicanen - en die al tijdens zijn leven uitgroeide tot een grote religieuze beweging.
De Spaanse priester Dominicus de Guzman (1170-1221) wordt door tijdgenoten omschreven als een vriendelijke, attente en consequente man, met een goed gevoel voor organiseren. Hij stichtte de Orde der Predikers - die beter bekend is als de dominicanen - en die al tijdens zijn leven uitgroeide tot een grote religieuze beweging. Tal van grootheden kwamen eruit voort, zoals Thomas van Aquino, Meister Eckhart, Bartolomee de las Casas, Catharina van Siena, Martin de Porres en, in deze tijd, Edward Schillebeeckx.

Leven met Dominicus bespreekt zeven kenmerken die bij de Dominicaanse levenshouding horen: beweeglijkheid, nieuwsgierigheid, overgave, democratie, mystiek, mensenrechten en waarachtigheid.
Het laat zien hoe mensen van toen en van nu geïnspireerd worden door die onopvallende Spaanse priester, die met zijn levenshouding een opvallend spoor achterliet.

De serie Leven met... biedt een bondige inleiding op de spiritualiteit van grote denkers uit de geschiedenis van religie en filosofie. Toegankelijk geschreven en persoonlijk van toon. Samengesteld door kenners die precies de kern weten te kiezen. Handige en mooie boekjes bovendien, die je snel bij je steekt, die je informeren en die je impulsen geven om de ervaring van die denkers toe te passen in je dagelijks leven.Per seizoen komen nieuwe - soms verrassende - titels uit.
 
ISBN 9789021143385
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 96
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 126 mm
Hoogte 196 mm
Dikte 8 mm
NUR code 700
Imprint Meinema, Uitgeverij

Schrijf uw eigen beoordeling