Leven tussen goed en kwaad

denken over God en het goede leven bij ervaringen van zinloosheid

Auteur(s): Simon J. Dingemanse

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 13,99
Altijd weer komt de vraag op hoe God te rijmen is met het lijden in de wereld. Dit boek helpt daarover helder na te denken en zoekt daarbij een weg naar het geode leven.Atheïsten stellen het geloof onder kritiek met het argument dat God niet te rijmen is met zoveel ellende in de wereld.Mensen die in God geloven kunnen die kritiek vaak wel meevoelen, want ervaringen van zinloosheid knagen aan hun vertrouwen op God.Leven tussen goed & kwaad wil helpen helder na te denken over die knagende vragen.
Altijd weer komt de vraag op hoe God te rijmen is met het lijden in de wereld. Dit boek helpt daarover helder na te denken en zoekt daarbij een weg naar het geode leven.

Atheïsten stellen het geloof onder kritiek met het argument dat God niet te rijmen is met zoveel ellende in de wereld.
Mensen die in God geloven kunnen die kritiek vaak wel meevoelen, want ervaringen van zinloosheid knagen aan hun vertrouwen op God.
Leven tussen goed & kwaad wil helpen helder na te denken over die knagende vragen. Het geeft geen antwoorden, maar wijst een weg om opstandig te kiezen voor het goede leven dat God bedoelt. Leven met geloof in deze tegenstrijdige wereld is zeker niet onredelijk, laat staan onmogelijk. Integendeel, het helpt juist een zinvolle weg te zoeken naar de toekomst.

Gespreksvragen en filmtips maken deze uitgave zeer geschikt voor bijvoorbeeld gespreksgroepen binnen de gemeente.

Simon J. Dingemanse (1958) werkt vanaf 2008 als predikant in de protestantse gemeente te Maarn-Maarsbergen, daarvoor te Schiermonnikoog, Odijk en Meppel. In 2010 verscheen van zijn hand In beweging blijven, de gemeente op reis met de middengeneratie.
 
ISBN 9789023970385
Subtitel denken over God en het goede leven bij ervaringen van zinloosheid
Aantal bladzijdes 144
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 15 mm
NUR code 707
Imprint Boekencentrum

Waarom moeten we lijden? Wat is het nut van onheil en kunnen we God de schuld geven als ons leed overkomt? Ds. Simon Dingemanse schreef er een boek over zonder makkelijke antwoorden… De auteur roept op tot opstandigheid, in de goede zin van het woord, een opstandigheid die ook spreekt uit sommige psalmen in het Oude Testament. ‘De goede of christelijke grondhouding is dat we ons niet neerleggen bij het kwaad, maar steeds het goede blijven zoeken.’… Het mooie aan het boek is dat Dingemanse geen kant-en-klare antwoorden geeft maar de lezer een weg wijst om na te denken over een van de grote vragen van het leven.

Christelijk Weekblad

 

Dit boek wil handvatten bieden om samen na te denken over vragen omtrent God, lijden en het goede leven… De complexiteit van de lijdensproblematiek (met name de verstrengeling van goed en kwaad) wordt geïllustreerd via film en literatuur. Concrete antwoorden worden vermeden. Geschikt voor een breed (gelovig) publiek.

NBD Biblion

 

Schrijf uw eigen beoordeling