Lichaam en Geest van Christus

de theologie van de kerk en de Heilige Geest

Auteur(s): A. van de Beek

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 35,99
De kerk is de plek waar God op aarde is. De gemeenschap van de gelovigen is het lichaam van Christus in Wie we God kennen, en daar woont zijn Geest.

Gratis verzending binnen Nederland!

De kerk is de plek waar God op aarde is. De gemeenschap van de gelovigen is het lichaam van Christus in Wie we God kennen, en daar woont zijn Geest. Tegen de tendens in de hedendaagse theologie in wordt de goddelijke Geest in dit boek strikt verbonden met de kerk. Daardoor krijgen de klassieke kenmerken van de kerk hun volle gewicht: de kerk is één, heilig, katholiek en apostolisch. Daarvoor behoort zij dan ook te staan en haar samenkomen in de viering moet dat tot uitdrukking brengen. We geloven in de kerk: onze ziel en zaligheid hangt ervan af.

In dit perspectief krijgen ook de klassieke instrumenten om de kerk bij het geloof te bewaren weer hun volle gewicht: ambt, bijbel en belijdenis.
 
ISBN 9789021143101
Subtitel de theologie van de kerk en de Heilige Geest
Aantal bladzijdes 360
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 159 mm
Hoogte 240 mm
Dikte 50 mm
NUR code 700
Imprint Meinema, Uitgeverij

Protestanten beseffen vaak niet hoe belangrijk de kerk is. Die kerk is niet een verzameling van gelovigen die zich op grond van hun geloofskeuze daarbij aansluiten. Ze is onze moeder. Ze kan niet zonder ambt, Schrift en belijdenis.

Reformatorisch Dagblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van A. van de Beek