Licht

100 liedjes voor iedereen

Auteur(s): Coot van Doesburgh

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 12,50
LICHT voorziet 100 oude bekende kerkelijke melodieën en mooie internationale traditionals van nieuwe teksten. De liedjes zijn geschikt om te zingen bij alle grote en kleine momenten van het leven, zowel in de kerk als daarbuiten.Wie nu samen wil zingen, valt veelal terug in een religieus idioom dat niet meer wordt begrepen.
LICHT voorziet 100 oude bekende kerkelijke melodieën en mooie internationale traditionals van nieuwe teksten. De liedjes zijn geschikt om te zingen bij alle grote en kleine momenten van het leven, zowel in de kerk als daarbuiten.

Wie nu samen wil zingen, valt veelal terug in een religieus idioom dat niet meer wordt begrepen. Oude melodieën worden daardoor onzingbaar en gaan verloren, terwijl de muziek nog altijd raakt. Voor LICHT schrijft Coot van Doesburgh eigentijdse teksten voor monumentale melodieën, zonder dat het lichtvoetig of oppervlakkig wordt.
LICHT wordt ontwikkeld in samenwerking met de Remonstrantse Broederschap, met wie eerder de succesvolle uitgaven God aan (met sms service) en de glossy Arminius zijn uitgegeven.

'Coot van Doesburgh heeft een wonder verricht. Honderd oude gezangen zijn door haar woorden een nieuw leven begonnen. Tijdloze menselijke emoties heeft zij gevangen in de taal van nu. Ik voel de behoefte om de liederen uit volle borst mee te zingen. Omdat ze zo mooi zijn geworden en zo helder en zo ontroerend in hun eenvoud.'
PAUL VAN VLIET
 
ISBN 9789023967361
Subtitel 100 liedjes voor iedereen
Aantal bladzijdes 126
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 121 mm
Hoogte 211 mm
Dikte 8 mm
NUR code 709
Imprint Boekencentrum

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Coot van Doesburgh
Licht
€ 12,50