1 Schrift - Maaltijd - Gebed

Auteur(s):

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 28,99
In 1998 verscheen deze richtinggevende uitgave vanwege de (toen nog) Samen op Weg-kerken op het gebied van de liturgie, nu de PKN. De eerste druk is in twee oplagen verschenen.

Gratis verzending binnen Nederland!

In 1998 verscheen deze richtinggevende uitgave vanwege de (toen nog) Samen op Weg-kerken op het gebied van de liturgie, nu de PKN.


De eerste druk is in twee oplagen verschenen. Nu verschijnt de tweede druk met enkele wijzigingen. Deze wijzigingen verhogen de gebruikswaarde en belemmeren het gebruik naast de eerste druk niet; ze betreffen de inhoudsopgave en de tekst van het zogenaamde Beklag Gods.


De inhoudsopgave is door velen als niet-functioneel ervaren en door een andere opzet ervan is de toegankelijkheid en functionaliteit van deze uitgave sterk verbeterd. Op deze wijze wordt het gebruik in de gemeente bevorderd, maar is ook het gebruik in het gezin gediend. De betekenis van deze uitgave voor persoonlijk en gezinsgebruik is nog onvoldoende ontdekt.


Inzake het Beklag Gods (onderdeel van de Goede Vrijdagviering, namelijk de kruismeditatie) is onbedoeld discussie ontstaan over het al dan niet antisemitische karakter van de voorliggende tekst. Aan dit mogelijke misverstand is door aanpassingen een ondubbelzinnig einde gemaakt. In ieder exemplaar is een losse psalmtonenkaart ingelegd.
 
ISBN 9789023903789
Subtitel Nee
Aantal bladzijdes 1288
Bindwijze Hardback
Druk 3
Taal Nederlands
Breedte 123 mm
Hoogte 184 mm
Dikte 38 mm
NUR code 701
Imprint Boekencentrum

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van