Loof God met snarenspel

lesmethode voor gitaar

Auteur(s): Laurine Jansen-Ebbers

Bindwijze: Loose-leaf

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 29,99
Gitaarspelen is snel te leren. Al na de eerste les ben je in staat om een lied te begeleiden.

Gratis verzending binnen Nederland!

Gitaarspelen is snel te leren. Al na de eerste les ben je in staat om een lied te begeleiden. Aan het eind van
deze methode kun je veel verschillende speltechnieken gebruiken om zo God te loven met snarenspel en zang.

Na het volgen van deze methode beheers je alles wat nodig is om liederen te begeleiden met gitaar. Je kunt stemmen, de juiste houding gebruiken en basis- en barréakkoorden spelen.
Daarnaast ken je verschillende maatsoorten, ritmes en spelmanieren zoals slaggitaar, tokkelen en transponeren.
Bij veel onderdelen wordt achtergrondinformatie gegeven en achter in de methode wordt de algemene muziektheorie uitgelegd.
Al deze onderdelen worden toegepast op het begeleiden van liederen.
Je leert daarom ook hoe je een voorspel speelt en leiding geeft aan een groep.
Door alle lessen heen vind je liederen die je op dat moment kunt begeleiden. Er wordt gebruik gemaakt van ritmische en niet-ritmische psalmen en diverse bekende christelijke liederen. Aan de hand van deze liederen wordt moeilijke informatie uitgelegd en doe je oefeningen.
Van de meeste liederen en oefeningen zijn geluidsopnames beschikbaar die je kunt gebruiken als voorbeeld of om mee te spelen.

De methode sluit goed aan bij (jong)volwassenen, maar is ook bruikbaar voor andere doelgroepen.

Laurine Jansen-Ebbers (1983) heeft de studie Docent Muziek gevolgd aan het conservatorium en aansluitend 8 jaar gewerkt op het Hoornbeeck College. Daarnaast heeft ze een baan als muziektherapeut en geeft ze gitaarlessen aan meerdere groepen.
 
ISBN 9789023970484
Subtitel lesmethode voor gitaar
Aantal bladzijdes 240
Bindwijze Loose-leaf
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 183 mm
Hoogte 241 mm
Dikte 22 mm
NUR code 472
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Een complete lesmethode waarin je op een duidelijke en laagdrempelige manier leert om liederen te begeleiden. Gelijk vanaf het begin wordt er begonnen met het maken van muziek! De ondersteuning via de website is voor de student een hele nuttige toevoeging. Daarbij is het goed dat er ook aandacht wordt geschonken aan de muziektheorie. De methode is opgebouwd rondom het christelijke lied en dit is voor de speler die vanuit een christelijke achtergrond met muziek bezig wil zijn een absolute meerwaarde!

Chiel Jan van Hofwegen

 

Vanaf de eerste les speelt de gebruiker liederen: psalmen (ritmisch en niet-ritmisch) en een scala aan gezangen en liederen. ‘Ik weet dat de gitaar in reformatorische kring soms een gevoelig punt is. Het ligt aan de houding van de gitarist of het wordt geaccepteerd. Je kunt opzwepende muziek spelen, je kunt er ook heel rustig mee omgaan. Mijn motivatie om deze methode te maken is dat ik het belangrijk vind dat er meer samen gezongen wordt: thuis, op verenigingen, of in de klas.’

Reformatorisch Dagblad

 

Je wordt in deze methode bij de hand genomen en met inzet, energie en doorzettingsvermogen kun je zonder docent in pakweg één jaar gitaar leren spelen. Dit is een prachtig uitgevoerde lesmethode, geschikt voor wat oudere kinderen en ook volwassenen. Maar ook kan deze methode gebruikt worden om les te geven aan anderen.

De Christenvrouw, no.4, juni 2016

Schrijf uw eigen beoordeling