Lutheranen in de Lage Landen

geschiedenis van een godsdienstige minderheid (ca. 1520-2004)

Auteur(s):

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 49,90
Dit rijk geïllustreerde standaardwerk beschrijft de fascinerende geschiedenis van de Lutheranen in de context van de steeds veranderende politieke en economische werkelijkheid in de Lage Landen. In het begin van de zestiende eeuw lag de naam van Luther bij velen op de lippen.

Gratis verzending binnen Nederland!

Dit rijk geïllustreerde standaardwerk beschrijft de fascinerende geschiedenis van de Lutheranen in de context van de steeds veranderende politieke en economische werkelijkheid in de Lage Landen.

In het begin van de zestiende eeuw lag de naam van Luther bij velen op de lippen. Waarom dan toch geen lutherse Reformatie in de Nederlanden? Op deze en andere vragen gaat dit kloeke handboek in.

Na de verovering van Antwerpen, het 'Wittenberg aan de Schelde', in 1585 trokken veel lutheranen naar de Noordelijke Nederlanden. Tot het einde van de achttiende eeuw namen de lutherse gemeenten door immigratie vanuit Duitsland en ook Scandinavië toe in aantal en omvang. Aanvankelijk werden hun samenkomsten verboden, maar in de loop van de zeventiende eeuw werden de belijders van de Augsburgse confessie vrijwel overal gedoogd.
In de negentiende en twintigste eeuw emancipeerden en integreerden lutheranen in de Nederlandse samenleving. Dit standaardwerk beschrijft hun wel en wee in de context van de steeds veranderende politieke en economische werkelijkheid.
 
ISBN 9789023926184
Subtitel geschiedenis van een godsdienstige minderheid (ca. 1520-2004)
Aantal bladzijdes 800
Bindwijze Hardback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 167 mm
Hoogte 250 mm
Dikte 45 mm
NUR code 704
Imprint Boekencentrum

Het blijft een intrigerende vraag: waarom werd Nederland calvinistisch en niet luthers?

Reformatorisch Dagblad

 

Standaardwerk haalt geschiedenis lutheranen uit de schaduw. Een recensie van dr. ir. J. van der Graaf.

Reformatorisch Dagblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling