Marginaal en missionair

kleine theologie voor een krimpende kerk

Auteur(s):

Bindwijze: Hardback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 19,99
In dit visionaire boek analyseert de bekende theoloog Wim Dekker de situatie in de kerk: er is weliswaar sprake van een nieuw missionair verlangen, maar ook van een diepe geloofscrisis. De kerk in Nederland is in de marge beland.
In dit visionaire boek analyseert de bekende theoloog Wim Dekker de situatie in de kerk: er is weliswaar sprake van een nieuw missionair verlangen, maar ook van een diepe geloofscrisis.

De kerk in Nederland is in de marge beland. Tegelijk is er sprake van een nieuw verlangen missionair te zijn. Volgens Wim Dekker heeft de krimp van de kerk alles te maken met een diepe geloofscrisis. Het geloofsgoed zoals dat binnen de christelijke traditie is aangereikt, staat onder zware druk.
De missionaire beweging van de kerk zal daarom samen moeten gaan met een nieuwe bezinning op de eigen identiteit. Welke God wordt ons in de Bijbel verkondigd en waarom is het geloof in Hem alles bepalend voor mens en wereld? Pas wanneer gelovigen die vragen weer van binnenuit kunnen beantwoorden, zullen ze staande blijven in de crisis en een marginale, maar tegelijk vitale gemeenschap vormen.

Wim Dekker is hoofd vorming en educatie van de IZB. Hij schreef dit boek samen met Koos van Noppen, hoofd communicatie van de IZB.
 
ISBN 9789023925637
Subtitel kleine theologie voor een krimpende kerk
Aantal bladzijdes 205
Bindwijze Hardback
Druk 5
Taal Nederlands
Breedte 153 mm
Hoogte 233 mm
Dikte 24 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum

Met dit prachtige verhaal opent de man van de IZB een kostbaar hoofdstuk over hoe je het geloof kunt uitleggen â?? aan anderen maar misschien ook wel aan je zelf.

Smouter.net

 

Het boek van Wim Dekker is het meer dan waard om gelezen en besproken te worden.

Jos Douma

 

Het boek Marginaal en missionair, kleine theologie voor een krimpende kerk is als een zwemcursus om te leren tegen de stroom in te zwemmen.

Reformatorisch Dagblad

 

Lezersdag Marginaal en Missionair: Kerk heeft Geest van volharding nodig.

Reformatorisch Dagblad

 

Over het geheel genomen is dit echter een prachtig boek en zeer de moeite waar.

De reformatie

 

Dekker heeft daar zijne aan bijdragen met een diepgravend boek, dat de ontmoeting, hier en daar confrontatie met de moderne cultuur aangaat, maar zeker ook recht doet aan de intentie van de reformatorische traditie. van harte aanbevolen!

Gezamenlijk kerkbald

 

OOSTERWOLDE - God is in onze cultuur afwezig. Dat geldt niet alleen buiten de kerk; ook orthodoxe kerkmensen kunnen leven alsof God er niet toe doet. 'Het is de lucht die je inademt', zegt drs. W. Dekker, die diep nadacht over hoe de kerk hiermee moet omgaan

Interview Reformatorisch Dagblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van