Mattëus passie

een poetische hertaling

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 13,99
Eindelijk is er een poëtische hertaling van de Matthäus Passion die recht doet aan de boodschap.Er is nu een vertaling die de gelovige inhoud van de Matthäus Passion respecteert en de letterlijke tekst van het meesterwerk van Johann Sebastian Bach op de voorliggende muziek als uitgangspunt neemt. Deze prestatie van dichteres Ria Borkent is een must voor liefhebbers van religieuze poëzie en van de Matthäus Passion, zowel concertbezoekers als koorleden.
Eindelijk is er een poëtische hertaling van de Matthäus Passion die recht doet aan de boodschap.
Er is nu een vertaling die de gelovige inhoud van de Matthäus Passion respecteert en de letterlijke tekst van het meesterwerk van Johann Sebastian Bach op de voorliggende muziek als uitgangspunt neemt. Deze prestatie van dichteres Ria Borkent is een must voor liefhebbers van religieuze poëzie en van de Matthäus Passion, zowel concertbezoekers als koorleden. Onmisbaar voor iedereen die graag wil weten wat er nu werkelijk in de Matthäus Passion staat en de teksten in zijn of haar eigen taal wil proeven.

In deze uitgave staat de Duitse tekst op de linkerpagina en de Nederlandse tekst op de rechterpagina.

Extra's: Woord vooraf; Gedicht: Verwachting; Een Hollandse Bach; Bach: geloof, gevoel en muziektheater (dr. Hans Ester); Overwegingen bij de hertaling.

Vocale eindredactie en eerste uitvoering: Pieter Jan Leusink.
 
ISBN 9789023926115
Subtitel een poetische hertaling
Aantal bladzijdes 100
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 140 mm
Hoogte 225 mm
Dikte 10 mm
NUR code 714
Imprint Boekencentrum

Eigenlijk staat de Matthäus Passion heel dicht bij Opwekking.

EO/Visie

 

Het vertalen doet Borkent op een uiterst gevoelige wijze. Duidelijk naar voren komt haar spel met de taal, maar ook haar voorliefde voor zowel de dierbare Passion als haar christelijke identiteit… In Borkents boek is de originele tekst naast de Nederlandse tekst afgedrukt.

WegWijs

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van
God wil bij mensen wonen

Normale prijs: € 19,99

Special Price € 12,50