Matthaus

passie vol liefde & leed

Auteur(s): Marjet de Jong, Arie de Kok, Beppie Rooy

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 9,50
MATTHÄUS - eenmalige glossy!Voor liefhebbers van Bachs Matthäus-PassionMatthäus is een ode aan de Matthäus-Passion.Matthäus is een magazine over een muziekstuk waarin liefde de dood overwint. Matthäus is een platform voor wie muziek en spiritualiteit serieus neemt.Matthäus verschijnt in de reeks Calvijn, Antoine en Thomas, en is daarmee een heuse opvolger in de lijn van cultureel-spirituele glossy's van allure.Met bijdragen van o.a.
MATTHÄUS - eenmalige glossy!
Voor liefhebbers van Bachs Matthäus-Passion

Matthäus is een ode aan de Matthäus-Passion.
Matthäus is een magazine over een muziekstuk waarin liefde de dood overwint.
Matthäus is een platform voor wie muziek en spiritualiteit serieus neemt.

Matthäus verschijnt in de reeks Calvijn, Antoine en Thomas, en is daarmee een heuse opvolger in de lijn van cultureel-spirituele glossy's van allure.

Met bijdragen van o.a. Hind, Govert-Jan Bach, Patrick van der Linden, Jos van Veldhoven, Marjon Strijk, Sytse Buwalda, Wilfred Kemp en vele luisteraars, musici en zangers. En verder: een kruiswoordpuzzel, een minizangles en nog veel meer moois.

Aan deze uitgave werken diverse auteurs mee.
 
ISBN 9789023970521
Subtitel passie vol liefde & leed
Aantal bladzijdes 84
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 220 mm
Hoogte 297 mm
Dikte 7 mm
NUR code 665
Imprint Boekencentrum

Zoals het een glossy betaamt, mooi opgemaakt met veel foto’s. Zowel gelovigen als niet-gelovigen steken al bladerend en lezend op een aangename manier heel veel over dit muzikale monument op.

NBD Biblion

 

In de teksten en de muziek van Bach worden mensen op hun ervaringslaag aangesproken. Om een voorbeeld te geven: iedereen kent de ervaring tekort te schieten, het gevoel ernstig te hebben gefaald. Je moet het onder ogen zien, erkennen, accepteren. Met die levenservaring in onze bagage horen we de aria ‘Erbarme dich’ en die raakt ons, omdat we beseffen hoezeer we zelf erbarmen nodig hebben. ‘Erbarme dich’ raakt bij ons die snaar van ‘ik wil niet zijn wie ik ben’, onze worsteling met ons tekort. Petrus heeft Jezus driemaal verloochend; Jezus confronteert hem met zijn tekort. Petrus onderkent en erkent zijn falen, al gaat dat via diepe ervaringen. Dat is voor ons heel herkenbaar.

Trouw

 

De glossy biedt veel: prachtig fotowerk, leuke weetjes, mooie poëzie (met name het gedicht van Willem Jan Otten), pakkende en minder pakkende columns, treffende analyses en met name veel persoonlijke verhalen van mensen die iets met de Matthäus hebben.

Reformatorisch Dagblad

 

Goede wijn behoeft geen krans. Dat kan wel waar zijn, maar deze passie vol lief en leed verdient in ieder geval een glossy… Moet je een serieuze culturele opvoeding genoten hebben wil je de tweeënhalf uur kunnen uitzitten? Lijkt mij niet. Misschien een idee om over het lezen van deze glossy minimaal een uur te doen. Bij een live-uitvoering van de Matthäus is die laatste anderhalf uur dan vast een peulenschil.

Boekblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling