Meer geluk dan grijsheid

spiritualiteit van de ouderdom

Auteur(s): Jean-Jacques Suurmond

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com

€ 9,99
De ouderdom wordt vaak als een onaantrekkelijk proces van verval gezien: 'alles wordt minder'. Gelukkig valt er nog heel wat meer over deze levensfase te zeggen.
De ouderdom wordt vaak als een onaantrekkelijk proces van verval gezien: 'alles wordt minder'. Gelukkig valt er nog heel wat meer over deze levensfase te zeggen. Zonder de problemen die met ouder worden gepaard gaan te bagatelliseren, laat Jean-Jacques Suurmond in dit boekje zien dat er juist een spirituele kans in verscholen ligt. Ouder worden kan worden beleefd als een spirituele weg, waardoor de kwaliteit van leven toeneemt. Naast 'alles wordt minder' kan men dan tegelijkertijd zeggen: 'ten diepste wordt alles meer dan ooit'.

Jean-Jacques Suurmond werkt als predikant/geestelijk verzorger in een verpleeghuis, is supervisor/coach en columnist van het dagblad Trouw.
 
ISBN 9789021143897
Subtitel spiritualiteit van de ouderdom
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 80
Bindwijze Paperback
Druk 8
Taal Nederlands
Breedte 115 mm
Hoogte 200 mm
Dikte 8 mm
NUR code 728
Imprint Meinema, Uitgeverij
Leesvragen Nee

Gespreksprogramma over actuele ontwikkelingen op het terrein van geloof en samenleving. Over lichamelijke aftakeling en innerlijke groei. Opstaan uit de dood; als iemand daarover mee kan praten is dat predikant en gevierd Trouw-columnist Jean Jacques Suurmond. Hij leed aan darmkanker en kreeg onlangs te horen dat hij is genezen. Presentatie: Jacobine Geel.

Schepper & Co

 

In het laatste hoofdstuk bespreekt de auteur het gehele gedicht van Lucebert ‘De zeer oude zingt’, waarin Nederlands mogelijk bekendste dichtregel staat: ‘alles van waarde is weerloos’. Niet alleen om die reden, maar ook om de fijnzinnige en inspirerend uitgewerkte invalshoek, de moeite van het kennisnemen waard.

NBD Biblion

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Jean-Jacques Suurmond