Kerken, kapellen en kathedralen

beeldgids voor de vakantieganger

Auteur(s):

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: PDF met watermerk

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 15,50
Vakantiegangers nemen graag een kijkje in allerlei kerkjes en kathedralen, de deur staat immers altijd open, het is er lekker koel en er is veel moois te zien.Maar wie is eigenlijk die heilige bij wie je een kaarsje aansteekt en wie staan er afgebeeld op de glas-in-loodramen? Hoe is de kerk eigenlijk ingedeeld en wat betekenen alle symbolen?Dit boek is gemaakt voor mensen die willen weten wat ze zien.Het behandelt in het kort de beeldcultuur van een aantal veel voorkomende verhalen en figuren uit het Oude en Nieuwe Testament en uit de geschiedenis van het christendom.
Vakantiegangers nemen graag een kijkje in allerlei kerkjes en kathedralen, de deur staat immers altijd open, het is er lekker koel en er is veel moois te zien.

Maar wie is eigenlijk die heilige bij wie je een kaarsje aansteekt en wie staan er afgebeeld op de glas-in-loodramen? Hoe is de kerk eigenlijk ingedeeld en wat betekenen alle symbolen?
Dit boek is gemaakt voor mensen die willen weten wat ze zien.
Het behandelt in het kort de beeldcultuur van een aantal veel voorkomende verhalen en figuren uit het Oude en Nieuwe Testament en uit de geschiedenis van het christendom. Want als je de dingen die je ziet weet thuis te brengen, gaan die mooie kerken, kapellen en kathedralen veel meer spreken!

Anton Sinke is vormgever en fotograaf. Op reis door West-Europa ontstond het idee om een toegankelijk naslagwerk te maken van de beeldcultuur van het christendom. Anton Sinke is mede-auteur van de gidsen Wandelen langs heilige plaatsen, deel 1 en 2.
 
ISBN 9789021142494
Subtitel beeldgids voor de vakantieganger
Aantal bladzijdes 224
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 125 mm
Hoogte 210 mm
Dikte 14 mm
NUR code 654
Imprint Meinema, Uitgeverij

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van