Mijn gelijk en ons geluk

omgaan met verscheidenheid in de gemeente

Auteur(s): Piet Schelling

Bindwijze: Paperback

Ook verkrijgbaar als: E-book: EPUB met watermerk

Schrijf een beoordeling

Levering via Boekenwereld.com . Dit betreft een Printing-On-Demand-titel. U kunt dit artikel daarom niet retourneren.

€ 14,99
Dit praktische boek helpt kerkenraden en predikanten om te gaan met de verscheidenheid in kerkelijke gemeenten. Veel kleurigheid is mooi, maar kan ook moeilijk zijn als mensen tegenover elkaar komen te staan.In vrijwel elke gemeente komen uiteenlopende geloofsbelevingen en meningen over de koers van de kerk voor.
Dit praktische boek helpt kerkenraden en predikanten om te gaan met de verscheidenheid in kerkelijke gemeenten. Veel kleurigheid is mooi, maar kan ook moeilijk zijn als mensen tegenover elkaar komen te staan.

In vrijwel elke gemeente komen uiteenlopende geloofsbelevingen en meningen over de koers van de kerk voor. Hoe ga je daar als kerkenraad mee om? Zijn er grenzen aan wat mensen willen en zo ja, waar trek je die dan? En als er een conflict ontstaat, waar vind je een oplossing?
Dit boek stimuleert het gesprek over verschillen, legt verbindingen tussen mensen en belevingen en biedt adviezen om conflicten te hanteren. De auteur laat zien dat verscheidenheid ook vruchtbaar kan zijn, maar dan dienen we wel bereid te zijn om in te leveren ter wille van de gemeente als geheel.
 
ISBN 9789023921950
Subtitel omgaan met verscheidenheid in de gemeente
Aanvulling door BC Nee
Aantal bladzijdes 96
Bindwijze Paperback
Druk 2
Taal Nederlands
Breedte 135 mm
Hoogte 215 mm
Dikte 12 mm
NUR code 759
Imprint Boekencentrum
Leesvragen Nee

Verschillende geloofsbelevingen en meningen zijn een splijtzwam in menige gemeente. Ds. Piet Schelling schreef het boek Mijn gelijk en ons geluk. Hij beschrijft messcherp hoe je conflicten kunt voorkomen en overwinnen.

Friesch Dagblad

 

Met vernieuwing en verandering moet je voorzichtig zijn in de kerk, vindt ds. P. Schelling. Vernieuwing moet niet een nieuw evangelie worden.

Reformatorisch Dagblad

 

Schrijf uw eigen beoordeling

Andere uitgaven van Piet Schelling