MISSION Johannes Verkuyl (1908-2001) een leven lang zending en dialoog

de ontwikkeling van zijn visie op andere godsdiensten en levensbeschouwingen

Auteur(s): Ruud Stiemer

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 22,50
Alle godsdiensten komen ten diepste op hetzelfde neer. Zowel aan de borreltafel als in het theologische debat is dit een veelgehoorde opmerking.

Gratis verzending binnen Nederland!

Alle godsdiensten komen ten diepste op hetzelfde neer. Zowel aan de borreltafel als in het theologische debat is dit een veelgehoorde opmerking. Maar is dat ook werkelijk zo?

Hoe verhoudt het evangelie van Jezus Christus zich tot de verschillende religies en levensbeschouwingen in deze wereld? Met deze vraag heeft Johannes Verkuyl (1908-2001), zendingspredikant in Indonesië en hoogleraar missiologie aan de Vrije Universiteit, zich jarenlang intensief beziggehouden. De auteur beschrijft in dit proefschrift de ontwikkeling van Verkuyls visie en vergelijkt deze met de veranderingen die zich in de twintigste eeuw op het gebied van de theologie hebben voorgedaan. Het boek geeft niet alleen inzicht in Verkuyls theologie, maar is tegelijk ook een boeiende kennismaking met een van de meest spraakmakende Nederlandse theologen van de jaren zestig en zeventig.
 
ISBN 9789023921073
Subtitel de ontwikkeling van zijn visie op andere godsdiensten en levensbeschouwingen
Aantal bladzijdes 224
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 160 mm
Hoogte 241 mm
Dikte 15 mm
NUR code 700
Imprint Boekencentrum

Schrijf uw eigen beoordeling