Mission Tot op het bot verdeeld

Nederlandse protestanten, de zending en de Indonesische revolutie

Auteur(s): Hans van de Wal

Bindwijze: Paperback

Schrijf een beoordeling

Beschikbaarheid: Uitverkocht – helaas niet meer leverbaar

€ 29,90
Over het conflict met de Republiek Indonesia werd ook in de protestantse kerken heftig gedebatteerd. Dit boek kiest het verrassende perspectief van een toonaangevende groep zendelingen die tegen de stroom in roeide.

Gratis verzending binnen Nederland!

Over het conflict met de Republiek Indonesia werd ook in de protestantse kerken heftig gedebatteerd. Dit boek kiest het verrassende perspectief van een toonaangevende groep zendelingen die tegen de stroom in roeide.


In weerwil van de Nederlandse publieke opinie bleven zij in de periode na 1945 aandacht vragen voor het goed recht van de Indonesiërs om zelf hun toekomst vorm te geven, en voor een vreedzame oplossing van het conflict. Waarom hadden zij een andere mening over het Indonesische nationalisme en de Indonesische Republiek dan de meeste andere Nederlanders en kerkmensen, die zich via zending en missie met Indonesië en Indonesische christenen verbonden wisten? Het is mede aan hun inspanningen te danken dat de band tussen de Nederlandse en de Indonesische kerken bewaard is gebleven.
 
ISBN 9789023926535
Subtitel Nederlandse protestanten, de zending en de Indonesische revolutie
Aantal bladzijdes 416
Bindwijze Paperback
Druk 1
Taal Nederlands
Breedte 162 mm
Hoogte 242 mm
Dikte 28 mm
NUR code 692
Imprint Boekencentrum

De houding van Nederland tegenover het Indonesische onafhankelijkheidsstreven na de Tweede Wereldoorlog leidde in protestantse kring tot heftige discussies.

Reformatorisch Dagblad

 

Tot op het bot verdeeld. Dat waren Nederlandse christenen halverwege de vorige eeuw over de zogeheten Indonesische kwestie. Dr. Hans van der Wal beschreef die kwestie vanuit het perspectief van een toonaangevende groep zendelingen

Reformatorisch Dagblad

 

'Hans van de Wal geeft op meesterlijke wijze inzicht in de omgang met de Nederlandse protestantse kerken en zendingsorganisaties met de dekolonisatie van Indonesië. (...) Met behulp van materiaal uit de archieven van de Hervormde zending, de Gereformeerde zending, het Bijbelgenootschap en de Nederlandse Zendingsraad heeft Van de Wal een prima leesbare en zeer gedetailleerde reconstructie gemaakt van de visies op de dekolonisatie binnen de protestantse zending.'

TussenRuimte

 

Schrijf uw eigen beoordeling