De ouderdom wordt vaak als een onaantrekkelijk proces van verval gezien: 'alles wordt minder'. Gelukkig valt er nog heel wat meer over deze levensfase te zeggen.
Vanouds is de tuin een belangrijk religieus symbool. In jodendom, christendom, islam, hindoeïsme en boeddhisme verwijst de beeltenis van de tuin naar rust, harmonie, en (bedrieglijke) eenvoud.
40 dagen dichter bij God, Ignatiaans bidden met de Bijbel
Nikolaas Sintobin, Dries van den Akker
€ 12,99
Ik zou best eens enkele dagen te gast willen zijn in een abdij of een klooster. Proeven van de stilte, de mystieke sfeer, de mooie gezangen van de broeders of de zusters...
Dit is het eerste deel in de nieuwe Adem de dag-reeks (7 delen). Creatieve verwerking en meditaties rondom het thema geven, ontvangen en loslaten. Dicht-Kleur-Bid-Teken-Schrijf van hoofd naar hart.
Een nieuw boek vol gesprekken, gebeden en oefeningen van bevlogen en bewogen auteur Mink de Vries. Over navolging, toewijding en geestelijk leven met beide benen op aarde.
In dit boek neemt hij zijn lezers mee in zijn persoonlijke liefdesrelatie met God.
In onze samenleving staan groepen mensen nog altijd tegenover elkaar. Hoe kunnen we de impasse doorbreken? In dit boekje brengt Tom Mikkers het thema verdraagzaamheid op een persoonlijke, concrete manier dichtbij.
'Met z'n allen tegen één' is net zo griezelig als 'minder, minder, minder' - vindt Mikkers.
In deze overprikkelde tijd groeit de belangstelling voor meditatie in al haar vormen. Te midden van een bont aanbod legt de christelijke meditatieve beweging wereldwijd haar eigen accenten.
Wie praat met een kruisbeeld, verwacht niet dat het iets terugzegt. Of geeft het wel degelijk antwoord, op een diepere laag dan we gewoonlijk beseffen? 'Zou je niet eens opstaan?' bevat onverwacht lichtvoetige gesprekken met een crucifix op een alledaags kruispunt op het Franse platteland.
In het wereldwijd bekende en geliefde verhaal van de kleine prins zijn etappes van de spirituele weg van ieder mens te ontdekken. De wijze vos neemt de lezer mee op een avontuurlijke, innerlijke reis met de kleine prins.
-Goedemiddag, zei ik. -Goedemiddag, zei de vos. - Weet je wat mij dwars zit? - Nou? - Bij het verhaal van de kleine prins krijg ik hetzelfde gevoel als wanneer ik de bijbel lees.
Albert Schweitzer (1875-1965) was een man van formaat en werd bewogen door een vitale spiritualiteit.Als student spreekt hij met zichzelf af dat hij tot zijn dertigste voor de wetenschap en de orgelkunst zal leven. Daarna zal hij zijn talenten ten dienste stellen aan degenen die het op deze aarde minder hebben.In 1913 vertrekt hij naar Afrika om in Lambarene (het huidige Gabon) een ziekenhuisdorp te stichten.'Eerbied voor het leven' is zijn devies;